Kako ukloniti staračke pjege

Kako ukloniti staračke pjege

 pjege-koza

Staračke pjege u određenoj starosnoj dobi pogađaju mnoge. Ljudi se teško nose s takvom pigmentacijom na koži, jer ih ona dodatno podsjeća na proces starenja. Žele na sve moguće načine ukloniti ih i povratiti ljepotu kože.
Staračke pjege na licu djeluju kao mrlje. One su male i izgledaju kao tamne mrlje na vašoj koži. Obično su smeđe ili crne boje. Najčešće se javljaju na licu, rukama ili dekolteu i to većinom na područjima koji su najviše na suncu. Dijelovi koji su najčešće izloženi suncu su lice, čelo, ramena i ruke.
Ako vam se pojave staračke pjege, djelujte odmah, kako bi zaustavili njihovo širenje. Pripremite kod kuće prirodni pripravak, kojim ćete ukloniti sve mrtve stranice s gornjeg sloja kože na kojem dolazi do promjene pigmentacije.
Prirodni piling se priprema od sljedećih sastojaka: pola kašike sirove riže – smeđe po mogućnosti, jedna kašika soka od limuna i jedna kašika sirupa od agave. Prirodni piling se priprema tako da usitnite rižu u keramičkoj posudi ili u mlinu za kafu. Pomiješajte dobro jednu kašiku limunovog soka i jednu kašiku sirupa od agave sa smeđom rižom.

Piling nanesite na dijelove kože gdje vam se javila pigmentacija. Nakon što nanesete, masirajte laganim pokretima i nježno pritišćite. Nakon što ste tretirali pigmentirano područje dobro isperite. Kada ste isprali piling, namažite se s omiljenom kremom koju koristite. Ovaj piling će omekšati vaše ruke i dlanove te ukloniti sve žuljeve. Koristite ga često, ali ne više od jednom u sedam dana.
Ova smjesa od koje se radi piling je vrlo učinkovita za vašu kožu i omogućuje čišćenje od staračkih pjega. Riža djeluje umirujuće na koži, a u sebi sadrži i svojstva protiv upale. Za hidrataciju kože sirup od agave je odlično sredstvo, jer u sebi sadrži sve šećere kojima se čisti koža i zadržava vlaga koja pogoduje koži. Limunov sok je vrlo zdrav i njime ćete ukloniti sve staračke pjege. Zahvaljujući njemu vaša koža će posvijetliti, a sve mrtve stanice koje omogućuju nastajanje staračkih pjega će nestati. Limun je prirodni blagi piling.
Priprema prirodnog pilinga protiv staračkih pjega je brza i jednostavna, a rezultate ćete ubrzo primijetiti. Koža će vam opet biti glatka i bez staračkih pjega.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS