Kako ukloniti bolove u ramenu

Kako ukloniti bolove u ramenu


Bol u ramenu sve češće zadaje tegobe starijoj i mlađoj populaciji. Ipak, dobro je znati da postoje razni uzroci te boli i bitno je pravilno utvrditi dijagnozu. Donosimo vam metode kako ukloniti bolove u ramenu da biste se osjećali opuštenije i zadovoljnije.
U većini slučajeva se radi o boli koja ne traje dugo te se javlja bilo kao posljedica oštećenja zglobne hrskavice ili kao predznak problema u zglobu. Kako se stanje ne bi zakompliciralo potrebno je što prije javiti se ljekaru.

Uzroci bolova u ramenu

Želite li znati kako ukloniti bolove u ramenu potrebno je pronaći uzrok nastale neugode. Postoji nekoliko uzroka:

  • Upala mišića – ako je bol rezultat upale neće biti potrebna ljekarska  intervencija, nego odmaranje ruku od svih aktivnosti koje bi mogle pogoršati stanje.
  • Artritis – za razliku od kuka i koljena artritis ramena se ne javlja tako često, a ponekad se jedino može izliječiti pomoću operacije.
  • Kalcifikat – stanje do kojeg dolazi kada se u tetivama ramena nakupi prevelika količina kalcija i najčešće pogađa ljude od 40 godina pa nadalje. Liječenje će ovisiti o tome koliko se kalcija nakupilo.
  • Tendonitis i burzitis – mogu se javiti zajedno ili samostalno.
  • Artroza zgloba – najčešće javlja kao rezultat ozljede zgloba.
  • Smanjena pokretljivost ramena – stanje poznatije kao smrznuto rame koje se liječi pomoću fizikalne terapije.
  • Pucanje tetive bicepsa – kada tetiva puca u neposrednoj blizini zgloba.
  • Ruptura tetiva rotatorne manšete – stanje poznatije kao degeneracija tetiva. Najviše pogađa starije od 40 godina, a koji se žale na probleme prilikom podizanja ruke. Jedna od metoda liječenja je artroskopska metoda uz pomoć kamere.
  • Iščašenje ramena – stražnje iščašenje nastupa kod jake traume ili epileptičnog napada. O defektu će ovisiti način liječenja, a kod većine će se ugraditi endoproteze. Bol se može javiti kao rezultat upale tetive, burzitisa te ozljede ramena. Ukoliko bol postane neizdrživa i zadrži se dulje vrijeme, važno je javiti se ljekaru. Važno je obratiti pozornost ako se pojavi bol u lijevom ramenu i koja ne prestaje nakon konzumiranja lijekova protiv bolova. Vjerojatno se radi o simptomu infarkta i tada je od presudne važnosti da se što prije javite u bolnicu
CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!