Kako se zaštititi od prehlade

Kako se zaštititi od prehlade

 zastita-od-prehlade

Želite li se na vrijeme zaštititi od prehlade potrebno je promijeniti način života, a tu se najviše misli na unos dovolje količine namirnica s vrijednim i potrebnim vitaminima te mineralima. Uz pomoć zdravih namirnica ojačat ćete imunitet i omogućiti organizmu da stvori prirodnu zaštitu od virusa.
Od prehlade je moguće zaštititi se prirodnim putem pravilnim odabirom namirnica koje je potrebno rasporediti kroz dan, tako što će se u svakom trenutku u organizam unijeti odgovarajuća količina nutrijenata neophodnih za bolje zdravlje svakog čovjeka.
Potrebno je početi s konkretnim i zdravim doručkom za koji se preporučuje voćna salata od kivija ili bilo kojeg drugog voća, a da obiluje velikom količinom vitamina C. Za još bolji dojam doručak je moguće pojačati s jogurtom čije će dobre bakterije pomoći kod boljeg rada probave i jačanja imuniteta.
Za bolje zdravlje i što manje bolesti važno je ojačati imunitet, a pored vitamina koji pomažu osnažiti prirodni štit koji odbija razne mikroorganizme, postoje i druge metode s kojima se možete sačuvati od glavobolje, curenja nosa, visoke temperature i kašlja.
Teško je izbjeći kontakt s raznim organizmima koji se nalaze na kvakama, rukohvatima u javnom prijevozu, pa i na radnom mjestu bilo da se radi tastaturi ili mišu. Zbog toga je dobro svaki put kada se ukaže prilika oprati ruke i tako ukloniti viruse, koji kasnije mogu dovesti do bolesti.

Kako se još može zaštititi od prehlade? Bilo bi dobro pronaći način kako se riješiti loše energije, a što je moguće uz nekoliko minuta svaki dan kada imate priliku opustiti se i zaboraviti na sve probleme.
Čovjek da bi bio zdrav mora imati dovoljno energije, a to nije moguće postići ako je iscrpljen. Uz dovoljnu količinu sna svaku večer organizam dobiva još jednu priliku da i ove sezone odoli naletu raznih virusa.
Osim neophodnih vitamina prehrana bi trebala sadržavati i dovoljnu količinu proteina kojih ima najviše u ribi, bijelom mesu i jogurtu. Dokazano je da proteini pored C vitamina pomažu ojačati imunitet i osnažiti organizam.
Vježbanje je uvijek bilo korisno za organizam, a ubraja se u provjerene metode zaštite od prehlade. Uz povećanu količinu znojenja tijelo se oslobađa štetnih tvari i svega ostalog što bi na kraju moglo dovesti do bolesti. Svatko treba pronaći način kako će stvoriti obrambeni štit koji će ga sačuvati od virusa.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!