Kako se riješiti kašlja

Kako se riješiti kašlja

kako-se-rijesiti-kaslja
Kašalj predstavlja velik napor za organizam, a pogotovo ako se radi o produktivnom iskašljavanju. Kako se riješiti neugodnog kašlja? Uz brojne lijekove koje vam doktor može prepisati tu su i pripravci iz narodne medicine koji već duži niz godina pokazuju odlične rezultate.
Krenete li kašljati vrijeme je da nešto poduzmete, a ako želite biti sigurni da u pitanju nije ništa ozbiljno možete prvo otići kod liječnika kako bi utvrdili je li u pitanju samo prehlada ili možda nešto ozbiljnije. Ako je u pitanju upala pluća ili bronhitis to se mora liječiti određenim lijekovima.
Utvrdi li doktor da je u pitanju virusna prehlada, možete si pomoći prirodnim lijekovima. U pitanju nisu samo čajevi nego i brojne namirnice koje ste sigurno koristili već nekoliko puta, ako ništa drugo onda za pripremu brojnih jela.
Svaki ljekarće se složiti kako nijedna prehlada ne može proći bez meda. U pitanju je ljekovita namirnica s antibakterijskim djelovanjem koja pomaže uništiti bakterije i tako pomoći svakom čovjeku da se što prije izliječi. Odličan je za upale grla, promuklost i kašalj.
Med možete kupiti u svakom dućanu, ali ako ne želite industrijski proizvod u kojem ima viška šećera, uvijek možete potražiti domaći med kao i medicinski koji se nalazi u svakoj ljekarni. Odličan je jer pomaže smanjiti infekciju te smiriti grlo i kašalj.

Ako imate problema s kašljem, a ne želite piti tablete možete si pomoći s ljekovitom kombinacijom vode, limuna i meda. Radi se o dobitnoj kombinaciji koja će ubrzo uništiti kašalj, a dovoljno je samo u vodu dodati limun i med.
Čaj od timijana još je jedan prirodni lijek koji će pomoći umiriti kašalj te ublažiti infekciju. Odličan je jer pomaže i kod bronhitisa, a kako nije odbojnog okusa mnogi će ga popiti bez problema. Osim timijana možete pokušati s bilo kojim toplim napitkom, a važno je da u čaj dodate malo meda.
Pomoći će i topla kupka kao i ovlaživač prostora, a posebno za vrijeme sezone grijanja kada je zrak suh i iritira grlo.
Prirodne metode liječenja kašlja najviše su pomogle trudnicama, dojiljama i svima ostalima koji zbog određenog razloga ne smiju uzimati lijekove na recept i one u slobodnoj prodaji.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!