Kako se riješiti cistitisa

Kako se riješiti cistitisa

kako-se-rijesiti-cistitisa
Upala mjehura je teško i neugodno stanje, a svaka žena koja je barem jednom imala problema s mokraćnim sistemom svjesna je koliko treba vremena da se izliječi i kako treba biti uporan. Slijedi nekoliko savjeta o tome kako se riješiti cistitisa prirodnim putem, prije nego što se pojavi potreba za tabletama.
Upala mjehura je neugodno stanje u donjem dijelu tijela koje prati bol tijekom mokrenja, stalnu potrebu za mokrenjem, probadanje u donjem dijelu, osjećaj peckanja i žarenja.
Postoji nekoliko načina kako se može izliječiti cistitis, a pored antibiotika koji se daju u slučajevima kada nalazi pokažu prisutnost bakterije i kada dođe do povišene temperature, postoje i prirodni lijekovi koji u sebi ne sadržavaju ništa štetno nego samo one sastojke za liječenje i rješavanje upale mjehura.
Doktori sve više pričaju o prirodnom antibiotiku s kojim prvo treba početi kada se osjete simptomi poput peckanja ili žarenja. Radi se o čaju od brusnice kojeg bi trebalo popiti svaki dan oko 2 l. Brusnica je najbolja namirnica za liječenje upalnog procesa u donjem dijelu trbuha i zato se može pokušati i sa sokom od brusnice ili sušenim voćem za sve one koji ih vole jesti. Još se jednom pokazalo kako je dobro popiti između 6 i 8 čaša vode dnevno jer se uz pomoć veće količine tekućine u ovom slučaju vode može dovesti do izbacivanja bakterije iz organizma, ali samo ako se stanje nije zakompliciralo, a najbolji pokazatelj je povišena temperatura. U tom slučaju potrebno je potražiti pomoć ljekara.

Kako se riješiti cistitisa? Pomoći može i ako se zagrijava donji dio tijelo uz pomoć termofora ili komada platna koji ste prethodno zagrijali. Savjetuje se tokom liječenja izbjegavanje kofeina jer može uzrokovati dodatnu iritaciju mjehura i tako otežati proces liječenja.
Tokom oporavka svaka osoba se treba koncentrirati na povećani unos tekućine, bilo da se radi o čajevima ili običnoj vodi te na redovite odlaske na wc jer je dokazano kako zadržavanje urina može pogoršati bolest i dodatnu ju zakomplicirati.
Na prve znakove neugode najbolje je napraviti urinokulturu i odmah započeti s prirodnim liječenjem, osim ako doktor ne predloži tablete pokaže li se potreba za takvom vrstom liječenja. Potrebno je pratiti simptome i odmah reagovati.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS