Kako se nositi s pobačajem

Kako se nositi s pobačajem

nesretna-zena
Prva tri mjeseca su za svaku trudnoću kritična i unutar tri mjeseca neke trudnoće završavaju prekidom. Iako se nekada radi o svega nekoliko sedmica  trudnoće, neke žene se ne mogu pomiriti s činjenicom gubitka i teško se suočavaju s boli koju osjećaju.
Neki godinama priželjkuju svoju bebu i vesele joj se neizmjerno od prve sekunde saznanja o trudnoći i kada ona iz nekog razloga završi, praznina koja ostaje je nepodnošljiva. Mame djecu koju se izgubile u prvim sedmicama i mjesecima nazivaju bebama anđelima i vrlo često se preko interneta dopisuju, razmjenjuju iskustva i dijele svoju bol kako bi im bilo lakše i podnošljivije.
Svaki ginekološki pregled majke strepe je li sve u redu, čeznu da vide na ekranu svoje dijete i kada dožive da ili prestane kucati bebino srce ili počnu krvariti same od sebe, sva nadanja i želje im se sruše i nastupa nesnošljiva bol za gubitkom. Iako je to normalna pojava, i mnoge trudnoće u prvom tromjesečju završavaju spontanim pobačajem ili prestankom kucanja srca, za neke žene jednostavno nije normalno i prihvatljivo.
Nemojte se zapitkivati zašto baš vi, jer odgovor nećete naći, a osjećat ćete se sve gore i gore. Također osjećaj krivnje samo će vas više vući prema dnu. Maknite od sebe sve ružne emocije, poput straha, ljutnje, krivnje…
One žene koje su ovo proživjele, a žarko žele svoje dijete osjećaju veliki strah da im druga trudnoća ne završi ovako. Jednostavno je reći, ali nemojte strahovati. Ako ste ponovo trudni, oboružajte se strpljenjem, nadom, vjerom i ne dopustite crnim mislima niti blizu. Mislite pozitivno i kako ćete za par mjeseci primiti to svoje čudo u svoje naručje, a sreća koju ćete osjećati je neizmjerna i nemjerljiva.

Morate prihvatiti činjenicu da vrijeme ne možete vratiti i situaciju popraviti, već se pomiriti s gubitkom. Najgore je da držite u sebi, podijelite svoju muku, bol i tugu s drugima, osjećat ćete olakšanje.Okružite se pozitivnim mislima, voljenim osobama i nemojte prestati čeznuti za svojim djetetom. Ako vam je potrebno duže vrijeme za oporavkom, priuštite si ga. Kada se osjetite dovoljno spremnom i emocionalno i psihički i fizički idite na drugo dijete. Majke koje su izgubile svoje bebe anđele tvrde da im je najteže oko očekivanog datuma porođaja. Obilježite taj dan na svoj način, zaplačite, “razgovarajte” sa svojim anđelom, neka to bude vaša mala tajna, ali nikako nemojte klonuti. Uvijek budite jaki, ustrajni i nemojte dopustiti da vas bol slomi.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!