Kako se nosite sa stresom zavisi od krvne grupe

Kako se nosite sa stresom zavisi od krvne grupe

cute businesswoman hits computer in anger with mallet
Krvnu grupu važno je znati i zato što može da nam kaže kojim smo bolestima skloni, ali i kako se nosimo sa stresom te kako se najbolje riješiti stresa!Kako ćete se nositi sa stresom zavisi i od toga koja ste krvna grupa. Naime, naučno je dokazano da osobe s krvnom grupom A najgore podnose stres, a to je zato jer imaju viši nivo kortizola u krvi, hormona odgovornog za osjećaj stresa, što znači da su podložnije stresu od osoba drugih krvnih grupa.
Fizička aktivnost odličan je način za tjeranje stresa, a stresu podložnim ljudima s krvnom grupom A preporučaju se umirujuće fizičke aktivnosti poput tai chija i joge koje snižavaju nivo kortizola. Osobe s krvnom grupom 0, pokazala su istraživanja, pak najbolje podnose stresne situacije, ali isto tako im treba pomoć da iz tijela izbace hormon kortizol. U tome će im najbolje pomoći energična vježba koja će ekspresno ukloniti osjećaj stresa.
Osobama s krvnom grupom B najviše pašu joga i drugi blaži oblici vježbe, dok pojedinci s krvnom grupom AB najbolje funkcionišu kada je njihova dnevna rutina uravnotežena, bez prevelikih oscilacija osjećaja stresa.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS