Kako relaksirati i odmoriti oči

Kako relaksirati i odmoriti oči

relaksiranje
Naprežemo oči cijeli dan i nemamo ih vremena odmoriti. Slijede različite vježbe koje će vam pomoći da se vaše oči osjećaju bolje i da u skorijoj budućnosti ne požalite zašto niste dovoljno pazili na jedan od svojih najvažnijih alata u svakodnevnom životu. Uzmite si dovoljno vremena i obratite pozornost na sljedeće savjete koji će vam pomoći.
Krenimo:
Vježba 1

Udobno se smjestite. Pokrijte oči dlanovima, ne pritišćite očne jabučice. Pokušajte se opustiti i gledajte u tamu 30-ak sekundi. Pritom dišite tiho i duboko.
Vježba 2
Dok sjedite usmjerite pogled prema gore i držite ga 5 sekundi zatim se vratite u početni položaj. Ponovite vježbu i vratite se u početnu poziciju. Vježbu ponovite 5 puta.
Vježba 3
Pogled usmjerite na lijevo i držite tako 5 sekundi. Kada prođe spomenuto vrijeme vratite se u početni položaj, nakon čega svoj pogled morate usmjeriti desno i zadržati tako 5 sekundi. Vježbu ponovite 5 puta.
Vježba 4

Zatvorite oči i držite ih tako 5 sekundi. Opustite se i otvorite oči što šire, a zatim se opet opustite. Vježbu ponovite 5 puta.

Vježba 5

Pomičite svoje oči, 5 krugova na lijevo, a nakon kraće pauze i desno.
Vježba 6

Pogled usmjerite prema vrhu nosa. Zadržite pogled 3 sekunde, a zatim ih vratite u prvotni položaj. Vježbu ponovite 5 puta.
Vježba 7

Pronađite neki objekt koji vam je blizu, usmjerite se prema njemu barem 2 sekunde nakon čega morate naglo okrenuti pogled prema drugom daljem objektu. Vježbu ponovite 10 puta.
Između ovih vježbi uzmite malo vremena kako bi odmorili oči. Također, za vid je dobro da povremeno svoje lice i oči umijete hladnom vodom.
Povremena masaža očnih kapaka i područja oko očiju također doprinosi boljem vidu. Uzimajte dovoljne količine vitamina A koji je neophodan za zdravlje očiju. I na kraju, nastojte dovoljno spavati.
Važno je sačuvati zdravlje očiju, a na vama je da pronađete najbolju metodu.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS