Kako ojačati  imunitet kod djece

Kako ojačati imunitet kod djece

pad_imuniteta_simptomi
Bolesti je teško izbjeći jer su one nažalost sastavni dio života, ali to ne znači da ih se ne može uz pomoć određenih metoda svesti na najmanju moguću mjeru. Isto je i s djecom za koju se smatra da je normalno da godišnje obole između 6 i 8 puta, bilo da se radi o prehladama ili virozama. Uprkos  tome dobro je pronaći način za jači imunitet kod djece.
Bez obzira na to što je za očekivati da će se dijete razboljeti više puta, a pogotovo kada krene u jaslice ili vrtić, mnogi roditelji traže način kako da svoje dijete što manje izlože bolestima tako što će mu pomoći izgraditi zid koji će služiti za odbijanje raznih virusa.
Važno je da djeca imaju što jači imunitet, a možete mu pomoći tako što ćete već od početka krenuti sa zdravim životnim navikama kao što je dovoljna količina sna. Dokazano je da djeca koja ne spavaju dovoljno manje su otporna na bolesti. Kako bi se osigurali da će vaše dijete postati otporno pokušajte mu nametnuti ritam po kojem će spavati između 10 i 13 sati, osim novorođenčadi koja bi trebala spavati 18 sati.
Zdrave životne navike podrazumijevaju i uravnoteženu i pravilnu prehranu. Za jači imunitet kod djece potrebno je povećati unos voća i povrća u kojem se nalaze svi potrebni minerali i vitamini, koji će pomoći da djetetov organizam ojača i postane otporan na negativne utjecaje izvana.

Vježbanje je još jedan sastavni aspekt zdravog života koji garantira manje bolesti i veću kvalitetu življenja. Odrasli bi trebali vježbati s djecom kako bi ih što lakše motivirali i pokazali koliko je dobro kada si aktivan. Zajednička druženja mogu biti u obliku šetnji, vožnje biciklom ili bilo koje druge aktivnosti.
Djetetu što prije treba usaditi određene navike pa tako i pranje ruku. Poznato je kako se rukama prenese najveći broj bakterija, pa ne zaboravite svaki put kada dođete izvana djetetu pokazati koliko je važno da nauči prati ruke sapunom i tako se sačuvati od mnogih mikroba.
Poznato je kako su djeca najviše puta izložena virusima koja se ne mogu izliječiti antibioticima i zbog toga ih izbjegavajte što više možete kako bakterije ne bi postale otporne na lijekove. Kada niste sigurni razgovarajte s pedijatrom i zatražite savjet. Pronađite najbolji način kako ćete ojačati imunitet djetetu i zaštititi ga od bolesti.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS