Kako liječiti upalu uha

Kako liječiti upalu uha

kako-lijeciti-upalu-uha
Upala uha podrazumijeva jaku i neugodnu bol koja se javlja kao posljedica infekcija. Može biti kratkotrajna ili dugotrajna, a može zahvatiti jedno ili oba uha. Uz lijekove koji već postoje u apoteci  i koje vam doktor može prepisati, postoje i prirodni lijekovi koji će pomoći liječiti upalu uha.
Bol može biti blaža ili jača, sve ovisi o kakvoj se upali radi i traje li to već neko vrijeme ili ste na vrijeme reagirali. Liječenje neće dugo trajati ako krenete kod doktora čim vam se javi neugodna i oštra bol. Upala uha je neugodno stanje koje treba što prije liječiti, a za početak si možete pomoći i prirodnim lijekovima koji u sebi nemaju štetnih sastojaka s negativnim odrazom na vaše zdravlje.
Jeste li čuli za čuvarkuću? Radi se o biljci čiji sok pomaže ublažiti bol barem dok ne uspijete otići kod liječnika kako bi utvrdio o čemu se točno radi. Potrebno je otkinuti jedan do dva lista, iscijediti sok i nakapati u uho. Nakon toga trebate ležati kratko vrijeme kako bi sok mogao djelovati i da bi bol što prije prestala.
Postoji još jedna namirnica koja bi vam mogla pomoći da uklonite neugodnu bol. Bijeli luk je poznat kao ljekovita namirnica bez koje je nemoguće zamisliti liječenje brojnih bolesti, a među njima je i upala uha. Pored toga što pomaže ojačati imunitet s njim će bol brže proći. Bijeli luk  je potrebno zagrijati na maslinovom ulju i nakon što smjesa više nije vruća izlijte je u uho i ostanite ležati na boku kako vam sadržaj ne bi iscurio prije vremena. Nakon 10 minuta promijenite stranu i namjestite gazu na koju će iskapati tekućina.
Maslinovo ulje možete iskoristiti na još jedan način, a osim s bijelim lukom možete ga pomiješati i s cimetom. Zagrijte smjesu od cimeta i maslinovog ulja, pričekajte da se malo ohladi i potom ulijte u uho. Ostanite ležati 10 minuta kako bi tekućina mogla djelovati.
Ako osjetite svrbež, uho vam je crveno i izlazi vam prozirna tekućina, vjerojatno imate upalu uha koju treba što prije riješiti kako ne bi došlo do kronične upale, oštećenja vezivnog tkiva kože, privremenog gubitka sluha te natečenih limfnih čvorova u području vrata.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS