Kako jesti sve a ne ugojiti se?

Kako jesti sve a ne ugojiti se?


Dobro je poznato da kada želite da skinete višak kilograma, morate da se odreknete određene hrane, ali i količine koju ste nekada konzumirali… Dijete nekad nisu ni malo lake, pogotovo ako se veći deo svog života osoba ne hrani onako kako bi trebalo. Samo odricanje može pasti vrlo teško kako fizički, tako i psihički, pa je zato potrebno da se prethodno konsultujete sa ljekarom ako se upuštate u neku rigorozniju i ozbiljniju dijetu.
Naravno, gladovanje je zabranjeno! Ipak, postoji jedan trik koji će vam pomoći da svakodnevno jedete sve, a da se ne gojite, pa čak i one namirnice koje vas generalno goje.U pitanju je satnica koju morate pratiti, a koja zahteva da određenu vrstu hrane konzumirate u određeno vreme. Takođe je bitno da ne pretjerujete, već da pojedete nešto što generalno ne biste smjeli, samo da biste sebi olakšali i učinili dijetu prijatnijom.
Kada je najbolje pojesti ugljene hidrate koji najviše goje? Odgovor je ujutru i to sat vremena od ustajanja. Pojedite sendvič ili napravite pastu, a zatim u toku dana nastavite da se konzumirate zdravo. Kada su u pitanju masti, njih je najbolje unijeti do 10 sati prijepodne kako bi organizam mogao da ih iskoristi u toku dana. Potrudite se da prije jačih obroka popijete minimum dvije čaše vode ili toplu vodu sa limunom koja će pokrenuti metabolizam i ubrzati ga. Takođe ne zaboravite na bilo kakvu fizičku aktivnost i trudite se da pijete što više vode u toku dana.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS