Kako i s čime održavati oralnu higijenu?

10380053_10153406030664851_2355178965299762471_o

Široka paleta sredstava za održavanje oralne higijene u Eurofarm Edal apotekama u Tuzli Zubne četkice Preporučaju se zubne četkice sa manjom glavom te mekanim (soft) ili srednje tvrdim (medium) vlaknima. Svaka 3 mjeseca potrebno je zamijeniti četkicu. Zubne paste

Zubne paste se obavezno koriste prilikom četkanja, količina koja se stavlja na glavu četkice je otprilike veličine graška. Postoje različite vrste zubnih pasta, a dijele se u 4 glavne skupine: uobičajene fluoridirane paste, paste za osjetljive zube, paste za izbjeljivanje zubi i paste za osobe sa parodontološkim problemima.

Pomoćna sredstva: Antiseptičke tekućine ili vodice za ispiranje Antiseptičke tekućine koriste se nakon četkanja zubni. Ne zamjenjuju samo četkanje. Koriste se nerazrijeđene, vrijeme mućkanja je između 30 sekundi i 1 minute te se usta ne ispiru nakon korištenja. Bući da na tržištu postoji niz takvih proizvoda, o vrsti i načinju korištenja vodice najbolje se posavjetovati kod svog stomatologa. Zubni konac i interdentalna četkica Zubni konac se koristi nakon četkanja zubi, čisti međuzubne, donosno interdentalne prostore koje je nemoguće očistiti običnom četkicom. U čišćenju tih prostora koriste se još i interdentalne četkice. Konac se upotrebljuje kod užih, a interdentalna četkica kod širih međuzubnih prostora.


Proizvode za održavanje oralne higijene potražite u apotekama Eurofarm Edal Tuzla.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS