Kako da "oživite" oštećenu kosu

Kako da "oživite" oštećenu kosu

kosa
Imate oštećenu, beživotnu kosu i ispucale krajeve? Saznajte kako da riješite problem zapuštene kose. Ovo nije tako strašno kako vam se na prvu možda čini. Samo malo više nege i pažnje i ovo vam se više neće događati. Sa ispucalim krajevima se morate pozdraviti, zato pravac kod frizera. Ako vam kosa često zapada u ovakvo stanje, smanjite feniranje i peglanje, kao i upotrebu proizvoda za oblikovanje kose.
Prvu pomoć uvek možete pronaći u vašoj kuhinji. Krenimo sa jogurtom. Jogurt na prirodan način daje vašoj kosi potrebnu vlažnost, mekoću i glatkoću. A još važnije, jogurt odlično čisti tjeme. Žumance sadrži vitamine i proteine važne za oštećenu kosu, a maslinovo ulje dodatno hidratizira. Zato ih udružite za najbolji rezultat.

Pomješajte u pjenastu smjesu jedan žumanjak sa dvije kašike maslinovog ulja i pola šolje jogurta. Nanesite smjesu na vlažnu kosu i ostavite da djeluje 15 ili 20 minuta. Isperite i operite kosu kao i inače. Najbolji rezultat ćete dobiti ukoliko budete stavljali ovu masku dva puta sedmično, 4 sedmice za redom.
 

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!