Kako da ostanete vitki i zdravi tokom zime

Kako da ostanete vitki i zdravi tokom zime

devojka zima
Zimske čarolije i praznici nam donose bezbroj radosti i uživanja. Međutim, mnogo uživanja i manjak kretanja u kombinaciji sa bogatim prazničnim trpezama donosi rizik od gomilanja kilograma. Ali uz ove savjete možete da se sačuvate od gojenja, kao i da poboljšate imunitet.
Ostanite u pokretu
Umjesto da sate provedete na traci za trčanje, probajte jedan od opuštajućih treninga. Bilo da ste se odlučili za jogu, pilates ili neki drugi vid relaksacije oslobodićete se stresa, a ostaćete i u top formi. Osjećaj opuštenosti, relaksiranosti redovnom, manje naporonom, fizičkom aktivnošću tokom zimskih dana pomoći ćete svom imunološkom sistemu da se zaštiti od raznih virusa.
Obavezno doručkujte Doručak aktivira vaš metabolizam i daje vam energije da započnete dan. Koliko god da žurite ujutru, ne preskačite ga.
Doza D vitamina Svima nam je poznato da je glavni prirodni izvor vitamina D sunce. U zimskim danima zbog manjka sunčeve svjetlosti organizam ima problem sa nedostatkom ovog vitamina. Važnost i uloga vitamina D u našem organizmu je velika. Pored toga što je jedan od glavnih uzročnika za dobro raspoloženje, od velikog je značaja za kosti, imunološku sistem i kvalitet i zdravlje zuba. U zimskim danima se zato savetuje da jedete što više ribe, integralnih žitarica, jaja i mliječnih proizvoda. Sve ove namirnice su bogate vitaminom D i adekvatna su zamjena za nedostatak sunca.
Opuštajuća kupka Ne postoji bolji način da se oslobodite stresa nakon dugog dana na poslu od tople i mirišljave kupke. Uz par kapi ulja od lavande ili neke mirišljave soli, stres će postati vaša prošlost.
Pijte dosta vode Čovjek može duže bez hrane nego bez vode. To je činjenica. Vodu treba da pijete često i preko cijelog dana. Kada osjetite žeđ, to znači da je vaš organizam dehidrirao.
Pazite da ne preterate sa vinom Iako je sezona slavlja i veselja pred nama pokušajte da budete umjereni. Čaša vina nikome ne može da škodi, stoga se potrudite da na tome i ostanete. Pretjerano konzumiranje alkohola štetno utiče na vaš organizam.
Blagodeti tunjevine Čak i konzerva tunjevine može da utiče na kapacitet memorije. Omega 3 masne kiseline kojima je bogata riba su ključne za održavanje sivih ćelija.
Važnost dobrog sna Manjak sna može da ima mnogo negativnih posljedica po zdravlje. Od srčanih bolesti, do depresije, gojaznosti, dijabetesa, visokog krvnog pritiska, šloga, a povezuje se čak i sa povišenim holesterolom.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS