Kad vas stegne bol u prsima?

Kad vas stegne bol u prsima?

bol-u-prsima
Važno je prepoznati simbole na vrijeme kako bi mogli reagovati u pravom trenutku i tako spriječiti ili ubrzati liječenje bolesti koja je trenutno napala vaše tijelo.
Svaka bolest ima znakove po kojima ju možete prepoznati ili barem pretpostaviti da nešto nije u redu te tako na vrijeme posjetiti liječnika.
Svako od nas poznaje svoje tijelo i zna kada se događa nešto novo što bi moglo ukazati na novonastalo stanje zbog kojeg treba intervenirati.
Bol u prsima je znak da nešto nije u redu s vašim tijelom i da bi trebalo što prije otići u zdravstvenu ustanovu kako bi otkrili o čemu se radi.
Bol u prsima može biti oštra i tupa, a najviše se povezuje s radom srca i pluća. Ona može značiti puno toga, ali bez obzira koliko vas boli i radi li se o nečemu što vas je kratko vrijeme držalo bilo bi dobro da odete svom liječniku kako bi vas uputio na pretrage.
Ne mora uvijek biti srce u pitanju, ali da bi bili sigurni kako se radi o srčanim problemima, simptomi su mučnina, znojenje.

Isto tako možete osjetiti snažnu bol koja može trajati i po nekoliko minuta te se manifestirati na vrat, ruke i leđa. Ne treba zaboraviti na stezanje u prsima što je najčešće znak da se radi upravo o srcu.
Bol u prsima ukoliko se radi o srcu mogu uzrokovati stanja povezana s gušteračom te ako imate problema s gutanjem. Ozbiljnija stanja koja se odmah moraju liječiti su srčani udar i angina.
Bol koja se može javiti na području prsa ne mora biti povezana s radom srca, ona se može nadovezati i na rad pluća, a sve zbog moguće upale pluća.
Liječenje ovisi o tome zbog čega se bol javila. Za sve kojima je stres glavni uzrok trebali bi se raspitati kod ljekara za jedan od analgetika i pronaći način za opuštanje, a ukoliko se radi o nečem ozbiljnijem ljekar će odrediti daljnje korake.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS