Kad naglo opada kosa

Kad naglo opada kosa

Kratka kosa, kosa do ramena ili duža… Nije ni važno jer jedino što se računa i na što mnoge žene paze je zdravlje vlasi, da su sjajne, lijepe i njegovane. Kada je kosa zdrava sve je lakše, pa tako i odabir nove frizure koji će predstavljati samo užitak zbog promjene izgleda, a ne nedoumicu koju frizuru odabrati.
Smatra se kako je kosa zaštitni znak ženama i da je to jedan od razloga zašto vole da su im vlasi što duže. Nekada je to bio znak ženstvenosti i za ženu je bilo normalno da nosi samo dugu kosu, ali kako su se vremena mijenjala tako su se mijenjali i trendovi, pa je dužina postajala sve kraća. Zahvaljujući raznim frizurama, svatko od nas može odabrati promjenu s kojom će započeti novo razdoblje u životu.
Sve je lakše kada je kosa zdrava, ali što kada nastupe negativne promjene koje mogu utjecati na izgled vlasi? Što kada dođe do opadanja kose? Poznato je kako svaka osoba ima otprilike 100.000 vlasi, pa tako nije zabrinjavajuće ako se dnevno izgubi između 50 i 100 vlasi. Ali što kada je ta brojka veća?
Primijetite li da vam pada više vlasi nego što je uobičajeno znači da treba razmisliti o tome utječe li vaš način života na ovu pojavu i trebate li što možda mijenjati te koji su najčešći razlozi opadanja kose.
Mnoge žene su nakon poroda primijetile kako gube više vlasi nego što je to uobičajeno. Kako se porod smatra stresnim događajem te se hormoni nakon poroda još nisu uravnotežili dolazi do pojačanog opadanja kose. Majke to obično uoče tri mjeseca nakon rođenja djeteta, a uglavnom završava kada dijete napuni 6,7 mjeseci. Dobro je što ne traje zauvijek te se uskoro vraća lijep i zdrav izgled kose.

Ako ste naglo izgubili kilograme to je još jedan od razloga zašto dolazi do opadanja vlasi, ali dobro je što bi nakon par mjeseci trebalo doći do oporavka.
Stres u bilo kojem obliku, emocionalni ili fizički, također je jedan od uzročnika preuranjenog gubitka kose. Organizam je tada izložen prevelikom šoku, a što se izvana manifestira ne samo gubitkom vlasi nego i gubitkom kilograma, dok kod ostalih izaziva prejedanje.
Ukoliko ni nakon par mjeseci ne primijetite pozitivnu promjenu, a vlasi i dalje gubite u velikom broju, poželjno je zaputiti se kod liječnika kako bi vas poslao na dodatne pretrage i utvrdio pravi razlog te počeo s liječenjem.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!