Jutarnji trening najbrže topi kilograme

Jutarnji trening najbrže topi kilograme


I dok jedni smatraju da jutarnje vježbanje na tijelo djeluje moćno poput dobre šoljice kafe jer nas stimulira dajući dobar početak novom danu, drugi tvrde da je najbolja investicija u tijelo vježbanje u popodnevnim satima jer su tad mišići već dobro istegnuti, zagrijani i gipki te je i rizik od ozljeda manji. 
Nova istraživanja pokazuju da, osim sata koji pokazuje vrijeme, treba osluhnuti i tjelesni sat te prema njemu odrediti u koje doba dana su naše fizičke i psihičke sposobnosti na vrhuncu.Delikatni cirkadijurni ritmovi moždanih stanica određuju kad su naši performansi na  vrhuncu i kad je najbolje vrijeme za vježbanje. Stručnjaci tvrde  da je odabir večernjeg ili jutarnjeg treninga individualan te ovisi o tome želimo li opustiti ili zagrijati mišiće.
Jutarnje vježbanje ‘razbuđuje’ cijeli organizam, dok večernje oslobađa tijelo stresa, no bitno je i koju vrstu treninga odabiremo. Ako se radi o treningu visokog intenziteta, onda u jutarnjim satima obavezno treba jesti kako bi tijelo bilo spremno na zahtjevnije pokrete.
Vježbanje u predvečernjim i večernjim satima je najglobalniji oblik treniranja. Tad tijelo već lagano ulazi u fazu dnevne regeneracije te je jako važno trening prilagoditi trenutačnom stanju organizma. Primjerice, ako ste imali veseli i energetski, nezahtjevan dan na poslu, napravite aerobni trening u kombinaciji s treningom snage. Nakon dobro odrađenog treninga dobro ćete se osjećati i biti spremni za regeneraciju tijela i san. Ipak, nakon 20 sati zaboravite na intenzivan trenin, poručuju stručnjaci.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS