Jutarnji rituali koji će vas napuniti energijom za par minuta

Jutarnji rituali koji će vas napuniti energijom za par minuta

1. Probudite se na vrijeme

Nemojte odgađati! Kašnjenje će samo odgoditi sve vaše aktivnosti i dan ćete započeti stresno – što nikako nije dobro. To što ćete spavati 10 minuta dulje neće učiniti ništa vezano za vaš odmor, ali vas može dovesti do tjeskobe.

2. Vježbajte ujutro

Jutarnje vježbanje će vas dobro razbuditi i potaknuti krvotok. Imat ćete više energije i osjetit ćete razliku tijekom dana – u odnosu kada ujutro ne napravite nekoliko vježbi.

3. Umirite se i meditirajte

Bit ćete puno produktivniji ako vam je glava bistra. Zato, svako jutro odvojite nekoliko minuta za meditaciju, u nekom mirnom dijelu kuće. Pustite neku relaksirajuću glazbu i usredotočite se na disanje

4. Rastegnite se
Spavanje može rezultirati time da se osjećate ukočeno, a limfni sustav je znatno usporen. Svako jutro se pošteno rastegnite kako bi aktivirali mišiće, potaknuli krvotok i smanjili stres. Možete početi s vrha – od vrata pa do stopala – dobro rastegnite svaki dio tijela.
5. Namjestite unutarnji sat

Naše tijelo ima sat koji nas upozorava kada smo, recimo, gladni, kada treba otići na spavanje i dobro se odmoriti. Tijela pojedinaca koji spavaju više od devet sati, proizvode više melatonina.

6. Popijte vodu s limunom

Dobro je svako jutro popiti šoljicu  vode s jednim iscijeđenim limunom jer to alkalizira tijelo, potiče probavu, potiskuje glad, čisti tijelo i tijelu daje energiju.

7. Pojedite dobar doručak

Nije neka tajna da je doručak najvažniji obrok u danu, no ne bilo kakav. Idealan bi bio obrok bogat željezom kako bi tijelu osigurali dovoljno energije.
Nedostatak ovog minerala dovodi do lijenosti jer željezo je zaduženo za oslobađanje kisika u tijelu. Uz to pojedite (ili popijte) nešto što sadrži vitamin C – on pomaže apsorpciji željeza.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS