JOGA ZA LICE: Uklonite bore pomoću ove 3 jednostavne vježbe!

JOGA ZA LICE: Uklonite bore pomoću ove 3 jednostavne vježbe!

Postoje mnoge metode za uklanjanje bora, ali sve su prilično skupe. Ova metoda je pomogla mnogima, a potpuno je besplatna i zahtjeva jako malo vremena.

lice koza


Mladolik izgled lica možemo sačuvati pravilnom ishranom, kozmetičkim preparatima i tretmanima, ali i vježbanjem mišića lica.
Posljednjih pet godina joga za lice pravi je hit. Lice sačinjava 57 mišića i nikad nije prerano niti prekasno da započnete s treningom. Gravitacija počinje da djeluje na lice između dvanaeste i petnaeste godine života.
S vježbanjem mišića lica dobro je početi što prije. Nije prerano čak ni sa sedamnaest godina. Vježbanjem, mišići postaju čvršći i popunjavaju prostor ispod kože, a pritiskanjem akopunkturnih tačaka povećava se proizvodnja kolagena. Rezultat je prirodno zategnuto i mladoliko lice s manje bora.
Po stanju lica možemo procijeniti i zdravlje organizma – čelo govori o zdravlju srca, lijevi obraz o zdravlju jetre, desni o plućima, brada i vrat govore o stanju bubrega. Tako kada žena ima menstruaciju na bradi izbiju akne i bubuljice, a ti procesi u ženskom tijelu povezani su sa radom bubrega. Joga za lice potiče iz Vijetnama, a usavršena je u SAD.
Ovo su tri joga vježbe za lice. Za svaku od ovih vježbi dovoljno je 20 do 30 sekundi.
Prva vježba: Izgovarajte dugo slovo “O”. Pritom uvucite usne preko zuba, a zatim se nasmijte. Vježba briše bore “smijalice”.
Druga vježba: Naduvajte vazduh u obraze, kao balon. Sa srednja tri prsta jedne ruke pritisnite usne, a drugom rukom vazduh iz jednog obraza potisnite u drugi. Držite 30 sekundi, a onda ponovite na drugom obrazu. Vježba pegla bore oko usana i daje im mladolik i sjajan izgled.
Treća vježba: Nasmiješite se, skoro u grimasu. Donju usnu uvucite preko doljnjih zuba i držite 20 do 30 sekundi. Vježba će učiniti da podmladite podbradak.

TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS