Jedite ga što više…

Jedite ga što više…


Od davnina, krastavac je poznat po dobrim svojstvima. Uglavnom se sastoji od vode i važnih nutrijenata koji imaju esencijalni značaj po organizam ljudi. Krastavac, osim što je bogat vitaminima A i C, sadrži silicijum koji jača naša vezivna tkiva
Krastavac – cucumis sativus potiče iz Indije, a pre 5.000 godina koristili su ga drevni narodi sa padina Himalaja. Osim što je dobar za vaše zdravlje, ovo povrće podstiče topljenje kilograma, piše “Tajms of Indija” (Times of India).Takođe, krastavac sadrži mali broj kalorija i ima nisku energetsku vrednost – te je odličan izbor ako ste na dijeti sa kontrolisanim unosom kalorija.
Takođe, dodatak vitamina i minerala koji se nalaze u ovom povrću će nahraniti vaše ćelije, što znači da ćete imati veću kontrolu gladi. Samim tim ćete spriječiti prejedanje i smanjiti želju za slatkišima.
Jedna trećina krastavca (ok 100 gr) sadrži samo 16 kalorija. To je logično, jer se ovo povrće suštinski sastoji od vode, a nutricionisti kažu da vam sok krastavca može biti od velike koristi u procesu mršavljenja. Voda takođe ubrzava metabolizam, a jedenje krastavca će imati isto dejstvo.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!