Jabukovo sirće  za bolju probavu

Jabukovo sirće za bolju probavu


Dženi Šugar, devojka koja je voljna da proba sve kako bi napravila ono što želi od svog tela, a to je zdravlje i vitkost opisala je svoje iskustvo sa jabukovim sirćetom, koje je uzimala svakog dana, u nedelju dana. 
Dženi već godinu dana vježba Krosfit, a svakog dana pije po 4 litra vode. Ono što dosad nikad nije probala je uzimanje jabukovog sirćeta. Odlučila je da proba, pošto je čula da je bogato vitaminima E, A i P i magnezijumom, gvožđem i kalcijumom, te da pospješuje probavu i pojačava imunitet. Jedini problem je što se Dženi bukvalno povraćalo od mirisa jabukovog sirćeta.
Zato ga je uzimala sa sokom od limuna, koji ublažava njegov ukus. Pila je jednu čašu jabukovog sirćeta, svakog dana, nedelju dana. Napunila bi šejker od pola litra sa vodom, sipala jednu kašičicu jabukovog sirćeta (sirovog, organskog) i sipala sok iz pola limuna. Ukus? Još se osjećalo sirće, ali nije bilo toliko oporo i kiselo koliko je očekivala – više kao slana limunada. Limun je ključ. Vodu sa sirćetom i limunom pila je kasno popodne, i uskoro je počela jedva da čeka taj momenat u toku dana. 
Uživala je u ritualu, pošto inače pije samo vodu, kafu i biljni čaj, pa joj je ovo došlo kao “poslastica”. Otkrila je da napitak sa jabukovim sirćetom zadovoljava njen apetit daleko više nego obična voda, i nestala je potreba da se “gricka” posle večere. Izgubila je i potrebu da jede nešto slatko, i sada priznaje da je potpuno šokirana da jedna kašičica sirćeta može imati takav efekat. 

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!