Izliječite prehladu za jedan dan

Jedan ali vrijedan…dan dovoljan je da se riješite dosadne prehlade.Kako? Vrlo jednostavno, kombinacija, kupanja,odmora,šetnje,spavanja i začina..
Koraci su prilično jednostavni, a počinje se s jutarnjim tuširanjem nakon buđenja s bolovima u kostima, punog nosa i laganim kašljem. Vrući će vam tuš pročistiti dišne puteve parom, a toplina vode umanjit će bolove.
Sat vremena nakon buđenja i tuširanja navalite na prigodni doručak – kaša s miješanim bobičastim voćem. Kvalitetan je obrok nužan kad ste bolesni, čaša soka od naranče dat će vam puno vitamina C, a bobičasto voće ostale vitamine i antioksidanse za borbu s prehladom.
Začepljen nos i sinusi jedna su od neugodnosti koje donosi prehlada, pa bi bilo dobro tijekom jutra staviti lice nad toplu paru, koja će još jednom očistiti i umiriti dišne putove.
Oko podneva je potrebna žustra šetnja na svježem zraku, koja će prije ručka otvoriti apetit, poboljšati raspoloženje i imunitet. Ako niste baš jako prehlađeni, napravite i par kratkih vježbi.
Nakon šetnje slijedi ručak, lagan ali hranjiv – sendvič od piletine sa salatom. Proteini iz piletine ojačat će imunitet, stoga se natjerajte pojesti sve.
Kratak odmor iza ručka prekinite vrućim biljnim čajem, koji će pomoći izbaciti sluz iz tijela, a nakon toga će vam odlično doći još jedna čaša svježe iscijeđenog soka.
Večeru pripremite ranije, oko 18 sati, i obavezno ubacite malo curryja u hranu. Uz to, treba vam i đumbir, bijeli luk i, po mogućnosti, feferoni. Ovi su začini poznati po svojim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima, a usput će još jednom pročistiti sinuse.
Iza informativnih emisija na redu je vruća kupka, kada puna vode koja će vam svojom temperaturom opusiti umorne i bolne mišiće, a para će ponovno odraditi čišćenje dišnih puteva.
Lijeganje je ranije, već oko deset, i obavezno odspavajte osam sati. San je ključan za oporavak tijela i vraćanje snage, stoga napunite baterije. Naravno, prije spavanja izbjegavajte kafu i alkohol, a i gledanje televizije.
metroportal.hr

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS