Izliječite bolne zglobove s korom od limuna

Izliječite bolne zglobove s korom od limuna

limun-i-maslinovo-ulje-1460294524-85174
Svi znamo da je limun jedna od najkorisnijih namirnica na planeti. On nas štiti od brojnih bolesti i s pravom se može nazvati superhranom.
Pun je nutrijenata uključujući bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamine C, A, B1 i B6, kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor i mangan. On povoljno djeluje na jetru, crijeva, stomak, imuni sistem, ali i nervni i kardiovaskularni sistem.
Ako redovno jedete limun, možete se zaštititi od bolesti poput upale grla, bronhitisa, gripe, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija, kamenja u bubregu, kamenja u žuči, ali i od raka.
Limun u svoju ishranu možete da uključite na brojne načine, ali da li ste znali da limun pomaže i kod bola u zglobovima? Tako je, danas vam predstavljamo recept za otklanjanje bola u zglobovima pomoću kore limuna.
Prvo je potrebno da oljuštite dva limuna i da koru stavite u teglu, a zatim da je prelijete sa 500 ml maslinovog ulja. Podrazumijeva se da je limun neprskan hemikalijama.
Zatvorite teglu i ostavite da odstoji dvije sedmice..
Nakon 14 dana, možete preliti svoje iscjeljujuće ulje na čistu gazu i postaviti na bolni zglob, a zatim staviti plastičnu kesu preko toga.
Uradite to uveče i ostavite preko noći. Ujutru bi trebalo da se osjećate mnogo bolje

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS