Izbjegnite ljetne glavobolje

Migrene i glavobolje neugodne su nuspojave ljetnog doba, kada razloga za tu nesnosnu bol ima mnogo više nego u ostalim dijelovima godine. Za početak, problem je stalno škiljenje zbog jakog sunca, koje napreže mišiće lica i očiju, uzrokujući glavobolju.
Uz to, toplina iscrpljuje i može izazvati migrenu presporom proizvodnjom znoja koji treba sniziti temperaturu tijela. Ako se izložite suncu u pretjeranim količinama, ne gine vam sunčanica koja nosi glavobolju i mučninu, stoga, oprez!
Sunčane naočale su odlična zaštita od sunca i glavobolja jedino u slučaju da se radi o naočalama s polariziranim staklima koja štite od UV svjetla, stoga jeftilen varijante ne dolaze u obzir. Uz njih je gotovo pa obavezan šešir širokog oboda ili šilterica, no samo ona koju niste previše stegnuli.
Konjski rep omiljen je kod žena jer omogućava da i ne baš čista kosa djeluje uredno, a i koristan je za sunčanje leđa na plaži. No, ako ga prečvrsto stegnete, opet ste se doveli u situaciju da vam uzrokuje glavobolju.
Gazirana pića i ledene čajeva treba piti u umjerenim količinama jer su puni šećera i kofeina, koji je jedan od uzročnika migrena i glavobolja.
Link …
CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS