Izbacila meso iz ishrane i evo šta se sve dogodilo u njenom tijelu!

Izbacila meso iz ishrane i evo šta se sve dogodilo u njenom tijelu!

Da li ste nekada razmišljali da u potpunosti izbacite meso iz ishrane i pređete na vegetarijanski režim?

devojka-pije-vodu-1421518112-53539-466x349

Jedna žena je to učinila prije dvije decenije i odlučila je da svoje iskustvo podjeli sa cijelim svijetom.
Nakon više od dvadeset godina vegetarijanstva Debi Dikson iz Londona primjetila je promjene na svom tijelu.
Iako je svoje stanje u početku pripisivala napornom radnom tempu, gubitak kose, hronična iscrpljenost i sve učestaliji psihički slomovi natjerali su ovu 35-godišnjakinju da potraži stručnu pomoć.
Uzrok lošem opštem fizičkom stanju veoma ju je iznenadio – krivac za zdravstvene tegobe ove mlade Engleskinje bio je nedostatak mesa na jelovniku, zbog čega je nivo gvožđa u njenom organizmu bio izuzetno nizak!
“Nikada nisam imala problema sa težinom, ali smatrala sam da je vegetarijanstvo odličan način da zadržim liniju. Ipak, kada sam otišla u bolnicu, nakon ispitivanja je ustanovljeno da je nivo gvožđa u mom organizmu katastrofalno nizak. Zadržali su me nekoliko sati na infuziji, a zatim sam dobila terapiju koja se sastojala od vrlo velikih doza gvožđa u slijedećih šest mjeseci, uz vrlo neprijatne nuspojave”, otkirla je Debi.
Nakon nekoliko sedmica terapije i uvođenja mesa u ishranu, njeno zdravstveno stanje znatno se poboljšalo.
“Osjećala sam se puno bolje, imala sam više energije, a moja kosa konačno se obnovila. Sada jedem meso dva puta dnevno. Sve, od odreska, pa do piletine. Nikada ga više neću izbaciti iz svog jelovnika”, zaključila je ona.
Iako vegeterijanski način ishrane ima mnoštvo prednosti kada je u pitanju zdravlje, imajte u vidu da meso preko potrebne materije za organizam, pa ako ih ne nadoknađujete kroz suplemente, dobro razmislite da li ćete nastaviti sa istim režimom, vecernji.hr.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS