Ishranom očistite pluća od katrana i nikotina

Ishranom očistite pluća od katrana i nikotina

Svjesni ste koliko se škodljivih sastojaka nalazi u jednoj cigareti i koliko je pušenje štetno po zdravlje, ipak ne možete da se riješite tog poroka. Ipak, konzumiranje ovih namirnica će povoljno utjecati na prečišćavanje vaših pluća.

pluca-560x330

Nemojte očekivati da će naslage katrana i nikotina kao magičnom rukavicom biti izbrisane iz organizma, ali dodavanje ovih sastojaka u ishranu može znatno pročistiti vaša pluća i umanjiti mogućnost dobijanja kancera.
Kukuruz
-je bogat beta-kriptoksantinom što ga čini značajnim antioksidantom.
Brazilski oraščići
-u sebi sadrže veću koncentraciju selenijuma nego bilo koja druga namirnica, a kako i selenijum važi za jedan od najjačih prirodnih antioksidanata ne bi bilo na odmet da se ovi oraščići što češće nađu na vašem stolu.
Luk
– Nije potrebno napominjati koliko je luk dragocjen za organizam, a, između ostalog, poznat je i po tome što spriječava razvijanje novih ćelija kancera.
Đumbir
– Postoji bezbroj načina da ga koristite, a on će biti vaš najjači saveznik u borbi protiv svih malignih bolesti ili jednostavno u jačanju organizma.
Narandže
-sadrže kriptoksantin i dobre su kao preventivno sredstvo protiv dobijanja raka pluća.
Kopriva
– je bogata gvožđem što igra bitnu ulogu u dezinfekciji pluća.
Čaj od bora
-koji se najćešće koristi za ispiranje usne duplje i grla, je još jedan od prirodnih lijekova koji će pročistiti vaša pluća od katrana i nikotina.

Izvor: thespiritscience.net
CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS