Injekcija koja briše sjećanja ovisnika

Injekcija koja briše sjećanja ovisnika

Čini se da su naučnici na pragu revolucionarnog otkrića injekcije za tretiranje ovisnosti.
injrcetuihg
 
Upravo je predstavljen eksperimentalni lijek koji briše sjećanja vezana uz drogu. Za samo jedan dan briše duhove sjećanja ovisnika.
Ovisnici koji se oporavljaju često su progonjeni sjećanjima mjesecima i godinama nakon rehabilitacije i prestanka drogiranja. Istraživački institut bolnice Scripps u San Diegu kažu da ih je ovo otkriće dovelo puno bliže novoj terapiji osnovanoj na selektivnom brisanju sjećanja vezanih uz drogu.
Nadaju se da će u kombinaciji sa tradicionalnom rehabilitacijom i apstinentskom terapijom, smanjiti ili eliminirati recidiv kod osoba na metamfetaminu i to smo jednom injekcijom. Otkriće je predstavljeno online a biti će objavljeno i u časopisu Molekularna psihijatrija pokazujući kako učinci jedne injekcije koja sadrži blebistatin spriječava recidiv kod životinja ovisnih o metu.
Selektivno brisanje sjećanja
Već 2013. godine tim istih znanstvenika je otkrio da se sjećanja vezana uz drogu mogu selektivno izbrisati ciljajući na aktin, bjelančevinu koja daje potporu sjećanjima u mozgu. Ali terapeutske mogućnosti aktina su ograničene je je aktin važan u tijelu, a uzimanje tablete može ga zakočiti što može biti smrtno.
U novoj studiji profesorica Courtney Miller i njezini saradnici objašnjavaju glavne prednosti i otkriće načina selektivnog ciljanja aktina mozga putem nemuskularnog myosina II, molekularnog motora koji podupire stvaranje memorije.
Da bi to postigli u ovom istraživanju koristili su komponentu blebistatin koja djeluje na bjelančevinu. Jednom injekcijom uništavaju pohranjena sjećanja vezana uz drogu i blokiraju povrat memorije na barem mjesec dana u pokusima na životinjama.
Lijekovi koji ciljaju bjelančevinu aktin moraju se davati da stignu direktno u mozak. Ova injekcija se može dati periferno i svejedno dolazi u mozak, a testirane životinje ostaju zdrave i dalje imaju sposobnost stvaranja novih sjećanja, prenosi PortalOko.hr.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!