Hrana za zdravo srce

Hrana za zdravo srce

hrana-za-srce
Svako ima šansu smanjiti visinu krvnog pritiska te razinu lošeg holesterola i tako se spasiti od srčanog udara. Postoji hrana za zdravo srce uz pomoć koje se može očuvati jedan od najvažnijih organa u tijelu.
Povišeni krvni pritisak ili hipertenzija jedan je od najčešćih razloga zašto dolazi do srčanog udara jer zbog povećanja krvnog pritiska srce mora napornije raditi i jače pumpati krv. To može u velikoj mjeri naštetiti arterije te uzrokovati srčani udar.
Kako bi se osigurali od najgoreg scenarija kada je srce u pitanju, važno je odabrati namirnice koje će ga zaštititi i pomoći da i dalje radi kako treba i bez problema.
Orašasti plodovi su se još jednom pokazali kao odlična namirnica s višestrukim djelovanjem, a pored lakšeg gubljenja kilograma, oni doprinose boljem zdravlju čovjeka. Bademi i orasi su hrana za zdravo srce zahvaljujući nezasićenim masnim kiselinama koje sadrže, a za koje je dokazano da su zdrave i potrebne svakom organizmu.
Bademi pored nezasićenih masnih kiselina sadrže vitamin E te veliku količinu vlakana, pa tako smanjuju razinu lošeg holesterola te rizik od dobivanja dijabetesa. Orasi sadrže nezasićene masne kiseline kao i bademi te omega 3 masne kiseline i vlakna. Pomažu smanjiti upalu na području arterija te nivo holesterola.

Plava riba obogaćena omega 3 masnim kiselinama također se nalazi na popisu hrane koja je dobra za srce. Tuna i losos obogaćeni su omega 3 masnim kiselinama, a pomažu sniziti upale i krvni tlak. Mogu se spremiti na razne načine, a u kombinaciji s pravim začinima pružit će pravu čaroliju okusa.Mrkve su još jedna namirnica koja se pokazala odličnom kada je u pitanju borba protiv povišenog kolesterola. Pored toga mrkve smanjuju i rizik nastanka dijabetesa.Bogat izvor vlakana i omega 3 masnih kiselina predstavljaju i lanene sjemenke. One su sebi sadrže i fitokemikalije koje pomažu ojačati djelovanje omega 3 masnih kiselina.
Naranče, blitva, borovnice… Dobro je što postoji velik izbor namirnica za bolje zdravlje srčanog organa, a prema kojima bi se trebao orijentirati svatko tko imalo vodi računa o zdravlju. Prehrana bi trebala biti raznovrsna i uključivati navedenu hranu jer samo tako se može zaštititi od teških i opasnih bolesti.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS