Hrana za plodnost

Hrana za plodnost

plodno
Želite ostati trudni jer ste svjesni kako je došlo vrijeme za proširenje obitelji? Postoje metode s kojima možete povećati svoje šanse da što prije zatrudnite, pa tako ne treba zaboraviti da postoji hrana za plodnost, zahvaljujući kojoj ćete i prije nego što ste se nadali gledati pozitivan kućni test na trudnoću.
Prije nego odlučite krenuti u potragu za namirnicama s kojima bi mogli povećati plodnost, dobro je znati kako prvo treba promijeniti neke od navika. Važno je smanjiti unos alkohola jer dokazano je da alkohol smanjuje šansu da zatrudnite oko 50 %. Brojka nije zanemariva i ne bi ju trebalo ignorirati bez obzira što ne djeluje na sve parove.
Pretjerano uživanje u alkoholu nije jedina loša života navika koje bi se trebalo odreći i zbog cjelokupnog zdravlja organizma, tu je i pušenje koje smanjuje plodnost kod žena, ali i muškaraca. Svi koji planiraju imati djecu trebali bi razmisliti da prestanu s ovom lošom navikom, kako zbog djece tako i zbog svog zdravlja.
Istraživanja su pokazala da bi se trebalo usmjeriti na namirnice u kojima ima dovoljno cinka. To su morski plodovi poput školjki, ukusne delicije i prve poslastice za nepce, zatim u orašastim plodovima te sjemenkama suncokreta i mesu poput janjetine, govedina i svinjetine. Od orašastih plodova to su bademi, indijski orah i kikiriki. Cinka ima i u pilećem mesu, rajčici i bijelom grahu.Koliko god bilo dobro meso, treba paziti na porcije, a pogotovo kada je u pitanju svinjetina jer se ipak radi o hrani u kojoj ima dovoljno masti i holesterola.

Bilo bi dobro obogatiti prehranu hranom koja obiluje kalcijem te vitaminima E i D. Jogurt, mlijeko, svježi sir, špinat, bademi, crvena, paprika, cjelovite žitarice, jaja i riba su namirnice obogaćene potrebnim sastojcima za količinu i kvalitetu spermija. Sastavite jelovnik i obogatite ga potrebnim namirnicama, ali pazite da prehrana bude umjerena i raznovrsna.Na plodnost može negativno utiecati višak ili manjak kilograma, pa tako nije dobra pretilost kao ni pretjerana mršavost, ako želite što prije proširiti obitelj. Svatko treba paziti na zdrave navike u životu što će utjecati na cjelokupno zdravlje organizma, pa tako i na mogućnost da imate potomke.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!