Grickajte i uživajte, nema debljanja

Grickajte i uživajte, nema debljanja

18691_2
Stalno ste u nekoj frci i često vam se čini kako dan treba da traje duže kako biste uspjeli da završite sve svoje obaveze. Umjesto da se stresirate i pokušavate da produžite dan, zašto jednostavno ne uradite nešto da produžite život. I to za dvije godine.
To ćete učiniti tako što ćete svakog dana (ili barem pet dana u sedmici) jesti orašaste plodove, orahe, kikiriki, bademe, pistaći…
Jedna šaka, odnosno 30 grama na dan, sasvim je dovoljno. Ako ovo pravilo usvojite, automatski smanjujete rizik od raka, srčanih i respiratornih problema, kažu naučnici sa Harvarda.
Kada su žene u pitanju, konzumiranje svega dvije šake ovih plodova sedmično može da produži njihov život podjednako kao i džogiranje četiri sata sedmično.
Dalje, žene koje imaju visok rizik od bolesti srca, mogu da prepolove opasnost konzumiranjem kašičice kikiriki putera jednom dnevno.
A da li ćete se od orašastih plodova ugojiti?
Do danas, urađeno je više od 20 kliničkih studija na ovu temu i zaključak je NE, od oraha i kikirikija se nećete ugojiti!
Primjera radi, istraživanje je pratilo i ljude koji su tri mjeseca svakog dana jeli po 120 pistaća, a nisu se ugojili ni gram!
Dakle, grickajte i uživajte! 

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!