Gorka sol kao lijek

Gorka sol kao lijek

gorka-sol-kao-lijek
Magnezijev sulfat je mineral koji pomaže ublažiti bolove, smanjiti stres te omekšati kožu. Postoji više razloga zbog čega se gorka sol kao lijek nalazi na popisu mnogih kad je u pitanje liječenje brojnih tegoba.Magnezijev sulfat se može pronaći na bilo kojem mjestu gdje morska ili mineralna voda isparava. Nakon više godina istraživanja došlo se do zaključka da ovaj mineral može djelovati i kao laksativ, budući da magnezij pomaže izvući tekućine iz krvi te ih odnijeti u crijevo.
Zbog toga ga neki koriste za olakšavanje zatvora, ali liječnici upozoravaju kako treba biti oprezan odluči li se magnezijev sulfat koristiti kao laksativ (dvije kašikice rastopljene u vodi), jer je ponekad prejak pa može uzrokovati proljev ili grčeve. Savjet je da se mineral ne koristi na taj način osim ako liječnik nije savjetovao. Za razliku od oralne konzumacije, vanjska primjena gorke soli nije samo sigurna nego je u velikom broju slučajeva i korisna.
Želite li imati čisto lice bez pora potrebno je dodati dvije male kašikice magnezijevog sulfata i otopiti u čaši tople vode. Ova ljekovita smjesa bit će odlična ako želite znati kako se riješiti mitesera, otvoriti pore i osvježiti kožu.
Bolovi u mišićima se mogu javiti iz više razloga, a kako se radi o neugodnom stanju radi kojeg ne možete normalno funkcionirati, treba se informirati o učinkovitim prirodnim metodama liječenja. To je još jedan razlog zašto se gorka sol koristi kao lijek u brojnim situacijama.
Za uklanjanje boli u mišićima bit će potrebna otopina od magnezijevog sulfata koja će smanjiti otečenost tkiva tako što će izvući tekućinu iz tijela. Tokom procesa izvlačenja tekućine iz kože, izvući će i mliječnu kiselinu, koja isto tako može uzrokovat bol na području mišića.Liječenje gorkom soli pokazalo se dobrim rješenjem za modrice i uganuća. Dovoljno je dodati dvije žlice sulfata u kupku kako bi mogli namakati dio tijela na kojem se nalazi ozljeda. Da bi koža bila mekša i opuštenija, tokom kupanja na tijelo utrljajte sol i uklonite mrtve stanice kože. Zahvaljujući pilingu postići ćete mlađi i svježiji izgled te si oduzeti nekoliko godina. Sastavite popis prirodnih lijekova s kojima ćete se bolje osjećati

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!