Ginekolog savjetuje žene

Ginekolog savjetuje žene

Kanadska doktorka ginekologije poručila je muškarcima da je potpuno normalno da vagina ima karakterističan miris i da to moraju da prihvate, piše britanski list Independent. Doktorka Džen Gunter kaže da bi žene trebalo da “daju nogu” partnerima koji od njih traže da koriste proizvode za intimnu negu.
– Ako mislite da ste bolesne, idite kod doktora. Ali, ako vaš partner smatra da je vještački miris bolji od mirisa normalne vagine onda oni imaju problem”, rekla je doktorka. “Govoriti ženi da mogu da budu bolje je tipičan način nametanja idealizovane slike tijela i, biću potpuno iskrena, oblik zlostavljanja –  istakla je. 
Brojni ljekari već su se izjasnili protiv trenda korištenja raznih krema za intimnu negu, objašnjavajući da kreme i mirisni proizvodi mogu da oštete osetljivi epitel vagine i da izazovu bolne infekcije.
 – Vaginu ne treba čistiti, a vulvu vrlo malo –  savetuje dr Gunter. Ispričala je da ju je bivši dečko jednom uvrijedio kada je rekao da joj “vagina ne miriše kako treba”.
– Kada mi je to rekao, sinulo mi je da se zapravo radi o jednom obliku kontrole koju muškarci često koriste – kaže Gunter. Radi se o istoj taktici kao kada muškarci od partnerki traže da obriju stidne dlake.
 – Na sreću, ja sam samouvjereni stručnjak za vagine, pa mi se upalila lampica i njegovo “oprosti” nabila sam mu u zadnjicu – rekla je doktorka Gunter. 

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!