Formula savršenog odmora

Kako odabrati savršen odmor, pitanje je koje često znamo postaviti sami sebi, a do odgovora se potrudio doći lanac hotela Holiday Inn. Naručili su istraživanje koje je došlo do prilično komplikovane formule koja glasi:
((N(d)μ(d)-40)(r))/(σ(b)((C(d)-μ(d) )N(d)-41/40 c) ) (41c.a)/〖40〗^2
Ako vam izgleda kao neka formula za izračunavanje života na Marsu, znajte da se radi o kombinaciji svih faktora koji su potrebni za savršen odmor. Snažnu ulogu igraju broj dana i cijena aranžmana, a uračunava se i opuštenost, anksioznost i stupanj dosade.
Otac formule je dr. David Lewis, psiholog u Mindlab International pri Sveučilištu u Sussexu, a on tvrdi da za najbolje opuštanje uz minimum brige trebate otići na tri dana u mjesto koje nije udaljeno više od četiri sata od vaše kuće.
Prema Lewisu, duža putovanja stvaraju toliki stres da se vraćate umorniji nego što ste otišli, a da u svemu tome ima nešto pokazuje i snažan rast popularnosti aranžmana tipa produženog vikenda ili city breaka.
Da malo pojasnimo formulu, pa vi pokušajte sami:
N(d) predstavlja broj mogućih odmora u jednoj godini
C(d) je cijena u odnosu na dane trajanja
a(d) je razina anksioznosti koju možete osjetiti na odmoru (briga zbog posla, što će vam sve natovariti dok vas nema) u odnosu na dane trajanja odmora
r(d) je, s druge strane, razina opuštenosti koju trebate dostići na odmoru u odnosu na dane trajanja odmora
 
Link …

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS