Dva trika koji odmah snižavaju krvni pritisak

Dva trika koji odmah snižavaju krvni pritisak

luul
Problem sa visokim krvnim pritiskom ne muči više samo starije, već i mlađe ljude. Mnogi i pre 40. godine dobijaju prve lekove od doktora koji bi trebalo da im snižavaju visok pritisak a da i ne znaju da je i majka priroda davno poklonila neka rješenja za to. Ovo su najbolja 2 rješenja koji će vam ODMAH nakon konzumacije spustiti pritisak na podnošljiviji nivo.
Cimet
Nekoliko studija potvrdilo je kako sistolički i dijastolički pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan začin. Ubacite li pola kašičice u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visok krvni pritisak. Za instant-efekat popijte pola kašičice cimeta u prahu, a nakon toga uzmite čašu vode.
Bijeli luk
Ova zdrava namirnica gotovo momentalno spušta krvni pritisak. Bijeli luk djeluje na krvne sudove tako što ih opušta i proširuje zbog čega krv cirkuliše lakše i time se snižava pritisak.Za instant djelovanje i trenutno snižavanje pritiska pojedite sirovo čeno bijelog luka sa hljebom ili ga isjeckajte u salatu ili jelo.Može i sa jogurtom.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!