Dva jaja dnevno, blagodet za organizam

Dva jaja dnevno, blagodet za organizam

Tost-sendvis-s-jajetom-i-senfom-10
Korisna svojstva kokošjih jaja odavno su poznata. Iako su jedno vrijeme bila na lošem glasu, rezultati nedavnih istraživanja ukazuju na mnoge dobrobiti za ljudski organizam.Ovo će se dogoditi vašem tijelu ako konzumirate dva jaja dnevno.
Mozak je pod kolinskom zaštitom
Fosfolipidi, koji osiguravaju normalnu komunikaciju stanica mozga, sastoje se od kolina. Klinički je dokazano da je ovaj vitamin najvažniji građevinski materijal mozga. Ako jedete dva jaja dnevno, vaše tijelo prima dovoljno hranjivih tvari. Nedostatak kolina dovodi do problema s pamćenjem.
Vid je zaštićen zahvaljujući luteinu
Nova istraživanja pokazala su da su kokošja jaja bogata luteinom. Ta tvar je odgovorna za jasan i oštar vid. Nedostatak dovodi do akumulacije destruktivnih promjena u tkivu očiju, a vid se nepovratno pogoršava.
Vitamin D pomaže apsorbirati kalcij
Žličica ribljeg ulja i jedno jaje imaju podjednake količine vitamina D, no jedno jaje je puno ukusnije. Vitamin D pomaže ojačati vaše kosti i zube.
Vitamini B-kompleksa štite kožu, mozak, kosu i jetra
Biotin, vitamin B12, i probavljivi hranjivi proteini doprinose jačanju kose i kože. Fosfolipidi sadržani u kokošjim jajima potiču uklanjanje toksina iz jetre.
Rizik od srčanožilnih bolesti je smanjen
Unatoč prethodnim mišljenjima, nova istraživanja pokazala su da je holesterol iz jaja uravnotežen fosfatidima, tako da nije štetan za naše zdravlje. Osim toga, jaja sadrže omega-3 kiseline koje smanjuju razinu triglicerida, čime se smanjuje rizik od srčanožilnih bolesti.
Gubitak težine
Američki znanstvenici došli su do zaključka da ćete, ako kombinirate nisku kalorijsku prehranu i kokošja jaja za doručak, gubiti težinu dva puta brže. Takav doručak vas zasiti na duže vrijeme, omogućujući vam da smanjite unos hrane tokom dana.
Smanjen rizik od raka
Kolin, koji je tako neophodan za mozak, također smanjuje rizik od raka. Prema rezultatima istraživanja, za žene čija je dnevna prehrana u adolescenciji uključivala jaja, rizik od razvoja raka dojke smanjio se za 18 %.
Smanjen rizik od malformacija ploda
Vitamin B također sudjeluje u formiranju spolnih hormona. Vitamin B9 ima još jedno ime: folna kiselina. Pomoću nje nastaju crvene krvne stanice i neuralna cijev fetusa, a rizik od dječje mentalne retardacije se smanjuje. Zato je vitamin B9 nužan za žene u trudnoći.
Proces starenja se usporava
Ovo je vidljivo iz istraživanja koje su proveli nizozemski znanstvenici. U 87 posto žena starosti od 35 do 40 godina nestale su pigmentacijske mrlje. U muškaraca, bore oko očiju znatno su zaglađene.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!