DJECA LJETA Bebe rođene u ljetnim mjesecima viša su i zdravija od onih rođenih zimi

DJECA LJETA Bebe rođene u ljetnim mjesecima viša su i zdravija od onih rođenih zimi

bebe-ljeto

Djeca rođena u ljetnim mjesecima pri porodu imaju veću kilažu, viša su i zdravija od beba koje su rođene u hladnijim mjesecima. Za te razlike zaslužne su majke, trudnice koje su uživale u Suncu.
U istraživanjima koja potvrđuju ove navode sudjelovalo je oko miliona ljudi, a zaključke potpisuju stručnjaci sa Univerziteta Cambridge, piše Net.hr.
– Mjesec u kojem ćete biti začeti najčešće je rezultat slučajnosti. Na vrijeme začeća ne utječe niti socijalni status roditelja, niti godine, zdravlje ili njihove genetske predispozicije. Posmatranje mjeseca u kojem ste rođeni, stoga, bio je ključan odabir, kako bismo identificirali utjecaje okoliša na dijete, prije njegovog rođenja – rekao je za The Intependent voditelj istraživanja, doktor John Perry.
Tim stručnjaka potvrdio je spoznaje kako godišnje doba u kojemu smo rođeni utječe na visinu i težinu tek rođenog djeteta, ali su otišli i korak dalje. Uporedili su te podatke sa početkom puberteta, a što je važan indikator kakvog ćemo zdravlja biti kao odrasle osobe.
– U ovom istraživanju mjesec rođenja prvi je puta povezan s pubertetom. Drago mi je što mogu reći kako veza između ta dva faktora postoji – dodaje liječnik.
Djeca koja su rođena u jesenjim i zimskim mjesecima nešto su niža, slabijeg zdravlja, a u pubertet stupaju ranije. Bebe koje su rođene u toplim mjesecima, u proljeće i ljeto, izrastu u više i zdravije ljude.
Zašto se to događa, još nije detaljno utvrđeno. Pretpostavka je kako iza svega stoji vitamin D, a kojega ima u izobilju za sunčanih dana. Stoga, želite li visoko dijete, zatrudnite u ljeto i stomake na Sunce!

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS