Deset namirnica za blistav ten

Deset namirnica za blistav ten

Carly de Castro u svojoj knjizi JUICE: Recipes for Juicing, Cleansing & Living Well govori da neka vrsta hrane može očistiti vašu kožu i smanjiti vidljivost bora. Da bi to postigli, otkrivamo koja bi se sirova hrana trebala naći na vašem meniju.
voce-i-koza-1377878600-12060
Kelj
Kelj sadrži karotenoide, koji su bogati antioksidansima. Kombiniranje s tamnim lisnatim povrćem pomaže u borbi protiv upala i detoksicira jetru koja je zaslužna za detoksikaciju kože. Inače, dobra probava i čista koža su povezani.
Orasi
Orasi su prepuni vitamina B i E, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji su glavni uzročnici stresa i bora. Plus, sadrže i omega-3 masne kiseline koje pomažu jačanju membrana kože pa ona ostaje hidratizirana.
Citrus
Vitamini C u citrusnom i tropskom voću pomaže kod proizvodnje kolagena.
Riba
Volite li sashimi ili sushi, imate sreće. Losos i tuna su prepuni omega-3 masnih kiselina koje će vašoj koži podariti prirodnu hidrataciju.
Mrkva
Mrkve su bogate vitaminom A i biotinom, koji su potrebni za razvoj novih stanica kože. Pune su i antioksidansa koji pomažu u borbi protiv upala.
Špinat
Špinat je pun anti-aging antioksidanata i minerala poput vitamina A, C i K koji su također zaslužni za hidrataciju.
Bobice
Maline, kupine i slične bobice antioksidansima kožu štite od starenja.
Repa
Repa može očistiti krv od nečistoća, a s obzirom da koža odražava stanje vaše krvi, pa čišća krv znači ljepšu kožu.
Jabuka
Jabuke sadrže polifenole, koji su prirodna krema za sunčanje.
Bademovo mlijeko
Badem i slična mlijeka od orašastih plodova su bogata bakrom, mineralom potrebnim za proizvodnju kolagena. Bogat je i manganom, mineralom koji ne samo da štiti kožu od UV zračenja, već spriječava i crvenilo te svrbež.
 
(elle.hr)
 

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!