DEPRESIVNI STE I LOŠE RASPOLOŽENI?

DEPRESIVNI STE I LOŠE RASPOLOŽENI?


Unos vitamina kroz namirnice veoma je bitan za zdravlje, a za najvažnije faktore ljudskog organizma izdvajaju se vitamin B12 i folna kiselina. Nedostatak vitamina B12 uzrokuje težak oblik anemije. Obično, simptomi nedostatka dragocjenog vitamina jesu anksioznost pračena paničnim napadima, napetost, depresija i dekoncentracija.
Moderna medicina se bazira na liječenju posljedice, nažalost. Te za svaki navedeni simptom, psihijatar će odrediti terapiju antidepresivima, sedativima i antiepilepticima. Postavlja se pitanje – zašto malo njih pribegava analiti nivoa gvožđa i vitamina B12 koji su ključni faktori u uspostavljanju dijagnoze.
Ukoliko vam je ishrana raznolika, vjerovatno unosite dovoljno ovog vitamina. Ipak, postoje namirnice koje treba forsirati ne bi li posp ješili apsorpciju B12 za bolje raspoloženje i vitalnost.
U svoju ishranu uvedite jednom dnevno neku od navedenih namirnica: jaja, jogurt, mleko, morske plodove (školjke, rakove, sardine, losos, tuna, bakalar), zatim, od mesa konzumirajte  govedinu.
Prije nego što se zapitate otkud vaše neraspoloženje i letargija, pospješite ishranu i uočićete promjene.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!