Depresija kod muškaraca

Depresija kod muškaraca

depresivan-muskarac
Muškarac uvijek treba biti jak, hrabar i čvrst… Upravo zbog ovakvog načina razmišljanja mnogim muškarcima je teško priznati da su depresivni. Iako se donedavno vjerovalo kako je puno više žena koje imaju problema s ovom bolesti, istina je daleko od toga.
Istraživanja su pokazala da što je muškarac stariji to su veće šanse da će oboljeti od depresije, a iako je teško priznati važno je što prije reagirati kako bi se ovo stanje moglo liječiti i kako bi osoba mogla nastaviti dalje sa svojim životom.
Bez obzira na to što su se žene oduvijek smatrale nježnijim spolom koji treba zaštititi današnji način života počeo je utjecati i na muškarce, koji pritisnuti silnim obavezama sve više osjećaju pritisak pa zbog toga često osjećaju frustraciju i beznađe, bilo zbog toga što ne mogu sve stići na vrijeme ili zaraditi dovoljno za svoju obitelj.
Postoje znakovi po kojima možete prepoznati depresiju kod muškaraca. Učestale glavobolje i bolovi u leđima čest su znak depresije, muškarci je možda neće odmah prepoznati nego će se samo žaliti kako imaju konstantnu bol koje se ne mogu riješiti.
Osobe koje su već duže vrijeme depresivne zbog velikih emotivnih promjena većinu vremena bit će umorne i koliko se god naspavale neće imati volje ni želje da bilo što naprave.

Dok su neki muškarci većinu vremena tužni i bezvoljni, ostali će depresiju manifestirati kroz bijes, ljutnju i agresiju i to najviše u trenucima kada osjećaju veliki pritisak društva da nešto naprave, a nisu u mogućnosti.
Depresivni muškarci mogu spavati malo ili previše, ali koliko god spavali njihovo će raspoloženje uvijek biti isto i ako to traje već neko vrijeme, bilo bi dobro zaputiti se kod liječnika kako bi što prije počeli s liječenjem.
Nažalost neki će muškarci zbog depresije postati ovisni o alkoholu jer će im to predstavljati jedini bijeg iz sumorne situacije za koju nemaju lijeka.
Muškarci koji pate od depresije obično su neodlučni i ako primijetite da se to događa i s vašim partnerom ili prijateljem, razgovarajte s njim i pokušajte ga nagovoriti da potraži pomoć kod stručne osobe. Osoba koja je depresivna uglavnom to neće htjeti priznati, ali zato su tu najbliži ljudi da joj pomognu.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS