Da li vam javni prijevoz uništava zdravlje?

Da li vam javni prijevoz uništava zdravlje?

Bilo da je u pitanju korištenje mobilnog ili kontakt s raznim bakterijama, gradski prijevoz ima izuzetno negativan uticaj na naše zdravlje, tvrde britanski stručnjaci.

javni-prevoz-mama-kcerka

Džil Zander, osnivač Klinike za podmlađivanje kože, istakla je da svakodnevno putovanje do posla ima izuzetno negativan uticaj na naš organizam.
Neprestano gledanje u mobilni telefon ne samo da vremenom uzrokuje nepravilan stav tijela, već pojačava dejstvo gravitacije na elastičnost kože vrata i podbratka.
“Posmatrajte kožu vrata kao neku vrstu produžetka kože lica koja je slična području oko očiju – dvaput je tanja od ostalih područja lica. Pokušajte da se suzdržite od neprestanog kucanja poruka ili igranja igara”, savjetuje Zander.
Osim pretjerane upotrebe elektronskih uređaja, na koži se množe i kolonije raznih bakterija s kojima dolazimo u kontakt.
“Dodirivanjem lica bakterije se mogu prenijeti na kožu, što može uzrokovati pojavu akni ili različitih infekcija. Kako biste izbjegli ovaj scenario, nosite uvijek sa sobom gel za dezinfekciju ruku”, navodi Zander.
Dodatni stres za kožu lica predstavljaju i zagađen vazduh, duhanski dim, kao i UV zraci.
“Svako jutro nanosite serum, kremu sa vitaminom C ili kremu sa zaštitnim faktorom kako bi vaša koža što duže zadržala mladolik izgled. Također je vrlo bitno da ujutro ostanete smireni, jer se pokazalo da osobe koje najviše brinu ili se najviše nerviraju imaju najkraće tjelomjere – esencijalni dio ljudskih ćelija koji određuje kako ćemo stariti. Slušajte, zato, dok putujete neku opupštajuću muziku, a ako možete, obavezno siđite koju stanicu ranije kako biste prošetali”, zaključuje Zander.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS