Da li su wi-fi zrake opasne za trudnice?

Da li su wi-fi zrake opasne za trudnice?

trud
Sa svakim napretkom tehnologije pojave se i razna istraživanja koja se bavi njihovim uticajem na zdravlje. Jedno od novijih israživanja bavilo se uticajem wi-fi zraka na trudnice.Pokrenuta je čak i kampanja koja želi da ukaže na moguće posledice i potencijalne opasnosti kojima se trudnice izlažu ako često koriste wi-fi internet.
Cilj kampanje koju su pokrenuli Environmental Health Trust i Grassroots Environmental Education organizacije jeste da edukuju sve buduće majke kako da smanje izloženost fetusa wi-fi zračenju.Najveći problem jeste taj što naučnici još uvek nisu sigurni kako to wireless zračenje može naškoditi fetusu u majčinom stomaku pa apeluju na sve trudnice da što manje koriste wi-fi tokom tih devet mjeseci slatkog iščekivanja.

Oni takođe napominju da je potrebno sprovesti još mnogo istraživanja da bi se sa sigurnošću moglo govoriti o štetnim posledicama izloženosti wi-fi zrakama, ali ono što je do sada poznato jeste da potencijalna opasnost postoji i da korištenje wi-fi u trudnoći treba svesti na minimum, jer kao što kaže slogan same kampanje “bolje spriječiti nego liječiti”. Pedijatri apeluju na sve naučnike da istraže i javno kažu kako to wi-fi zračenje utiče na trudnice i na fetus jer žene to zaslužuju znati. Isto tako pedijatri upozoravaju da se u poslJednjih nekoliko decenija otakako su mobilni uređaji postali naša svakodnevica drastično povećao broj dJece sa neurološkim poremećajima i trebalo bi da uradimo sve što je u našoj moći da se ta brojka u budućnosti smanji

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS