Da li ste za prirodan ili prenaglašen izgled?

Da li ste za prirodan ili prenaglašen izgled?

Estetska hirurgija na istočnoj i zapadnoj obali SAD vidno se razlikuje, jer holivudski glumci traže “mehanički izgled”, a na istoku prirodniji, prenosi danas list Holivud reporter.

oci-zena


“Pacijenti u Njujorku više žele da liče na sebe, ali da naravno budu ljepši, dok u Los Anđelesu traže “mehanički izgled” s prenaglašenim usnama i previsokim nosem i čelom”, rekao je estetski hirurg Šerel Eston.
Dermatolog Patriša Veksler je rekla da Njujorčanke žele “lice koje se pomjera”, a u Los Anđelesu “vještačko, nepomično i naduvano lice”.
Hirurzi su kao primjer naveli estetski obrađena lica američkih glumica Robin Rajt sa istoka i Meg Rajan sa zapada.
“Robin Rajt je primer elegantne žene koja je prešla 40. godinu. Moje pacijentkinje nikako ne žele da izgledaju kao one iz Los Anđelesa”, rekao je hirurg Dejvid Kolbert, koji radi i na istočnoj i na zapadnoj obali.
Robin Rajt je prošle godine novinarima priznala da redovno ubrizgava botoks za peglanje bora, ali samo dva puta godišnje, dok većina žena na zapadnoj obali to radi bar deset puta godišnje.
“U Njujorku se ne mogu videti dvojnici Majkla Džeksona, jer se posao bolje radi, dok se u Los Anđelesu baš to traži, jer su pacijentkinje pod uticajem foto-modela u svom okruženju”, rekao je specijalista Leri Koplin s Beverli Hilsa.
Prema njegovim riječima, u Los Anđelesu je u modi “vladavina slave, glamura i seksa”, a u Njujorku “moći i novca”.
“Te dvije vladavine se ogledaju i u izboru lica koje žele glumice i druge slavne ličnosti. U Los Anđelesu je u modi isticanje ženskih oblina, a na istoku žene žele “mušku prefinjenost” sa čvršćim nosem, bradom i vilicom kako bi izgledale zrelo i u 40-im godinama”, dodao je Koplin.
U Kaliforniji postoji “pretjerana potreba” za mladalačkim izgledom. Hirurzi pored operacije savjetuju pacijentkinje i kako da održavaju kožu na licu koja je mekša i sjajna, dok su Njujorčanke nebrižnije po tom pitanju i po statistikama više konzumiraju alkohol.
“U Njujorku pacijentkinje žele prirodni izgled, a u Los Anđelesu savršenstvo. Sve u svemu, i jedne i druge imaju isti cilj – da izgledaju mlađe”, naveo je Holivud reporter.
Kako vi doživljavate ljepotu i da li vam se više sviđa prirodan ili prenaglašen izgled?

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!