Da li je u redu čupati sijede vlasi

Da li je u redu čupati sijede vlasi

dlake
Jesu li i vam govorili da ne čupate sijede vlasi jer će vam na tom mestu izrasti dvije nove? Mi smo malko istražili koliko istine ima u svemu tome i da li je u redu čupati sijede. Prva reakcija većine žana koje ugledaju prvu sijedu vlas u kosi jeste da je iščupaju, ne brinite niste jedini koji to radite. Žene čak čupaju sijede vlasi i između dva farbanja da ne se ne bi video izrast, naravno u slučaju ako ih nemaju previše.

Stručnjaci kažu da ne treba paničariti, ne može se desiti ništa epohalno, dlaka će na mjestu na kom ste je iščupali ponovo izrasti i ponovo će biti sijeda.
Najgore što može da se desi jeste da zajedno sa korjenom iščupate i sam folikul dlake i u tom slučaju dlaka na tom mjestu više neće rasti. Da li ste iščupali folikul primjetićete po tome ako je koren dlake crvene boje. U tom slučaju može se desiti da dlaka raste prema unutra, ne prema vani što može izazvati infekciju, ali to se zaista rjetko dešava.
Kad je u pitanju mit da će umesto jedne na istom mesti izrasti tri sijede dlake, odmah vam kažemo da tu nema ni trunke istine, ali i dermatolozi i frizeri savjetuju da ne čupate sijede jer u današnje vrijeme ima toliko efektnih načina da ih sakrijete da nema nikakve potrebe za čupanjem.
Da ne biste padali u iskušenje čupanja sijedih između dva farbanje veoma je važno da redovno farbate izrast, a frizeri preporučuju da obnavljate boju svakih šest nedelja. Isto tako, veoma je važno napomenuti da farbate samo izrast ne i krajeve jer stalno farbanje vrhova koji su već obojeni može da ošteti i isuši kosu.
I za kraj napominjemo, iako se ne može desiti ništa loše, naš savjet vam je da ne čupate sijede već da ih prihvatite kao sastavni deo zrelijih godina i da jednostavno počnete sa redovnim farbanjem kose.
CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!