Da kosa lijepo miriše

Da kosa lijepo miriše

miris
Lijepa kosa na ženi nije dovoljno kako bi lijepo mirisala. Nekima je teško dobiti efekt da im kosa istovremeno izgleda lijepo i divno miriše. Svoju kosu morate dobro poznavati kako bi znale što joj godi, a što uništava njezin miris.
Ako ne perete kosu barem dva puta sedmično, ona će poprimiti miris koji nije ugodan i primamljiv. Kosu morate redovito prati, kako ne bi izgubila miris, sjaj i da bi dalje bila primamljiva. Preporučuje se pranje svaka dva dana jer u suprotnom poprima neugodan miris, zbog prašine i znoja.
Neki ljudi peru i češće kosu, osobito oni koji imaju masniju i osjetljiviju kosu. Kako bi kosa bila mirisna i lijepa potrebno je često pranje jer će tako ostaviti dojam svježine, mirisa, primamljivosti i poželjnosti, osobito drugim ženama. Teško je pronaći šampon koji će odgovarati vašoj kosi, pa stoga isprobajte nekoliko dok ne pronađete idealan šampon.
Osim dobrog šampona, sjaj i ugodan miris donosi limun. Limunov sok je koristan za hranjenje kose, uništavanje peruti, a pridonosi i lijepom mirisu. Koristi se na način da se limunov sok nanese na kosu, a potom ispere šamponom.
Koristite razna mirisna ulja za kosu, a najpoznatije je ulje jasmina. Ulje jasmina stvara predivan miris kose i hranjivo je za kosu. Ricinusovo ulje je vrlo hranjivo i potiče rast kose no ne pridonosi ugodnom mirisu. Cvijeće i ružina voda također stvaraju mirisnu kosu. Sami kod kuće spravite smjesu s ružinim laticama i uljem, nanesite na kosu i pustite da odstoji oko sat vremena i nakon toga isperite šamponom.

Postoje razne maske za kosu koju možete kupiti u dućanu, ali ima i onih koje možete napraviti kod kuće. Vrlo kvalitetna i mirisna maska za kosu koju možete napraviti je ona s medom, bademovim uljem i limunom.
Pomiješajte med i bademovo ulje i iscijedite limun. Nanesite na kosu smjesu i ostavite nekih 20-ak minuta, pa isperite blagim šamponom. Kosa će vam biti mirisna, meka i sjajna.
Ukoliko nemate dovoljno vremena za često pranje, a htjeli bi mirisnu kosu, kupite si sprej za kosu koji u sebi sadrži miris, a s druge strane nema alkohola, ako vam je kosa osjetljivija. Koristite sprejeve prirodnih mirisa i maske rađene na prirodnoj bazi. Vrućine nisu pogodne za one žene koje se mnogo znoje jer stvaraju dodatan neugodan miris.
Svakoj ženi kosa je važna i potrebno je da ju njeguje. Mirisna, njegovana, svježa i primamljiva kosa je velika želja svake žene i iako je to nekada teško postići, rezultat koji se dobije donosi zadovoljstvo.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!