Cvekla kao čistač organizma

Cvekla kao čistač organizma

cvek
Pošto nam se zima približava, još uvijek nije kasno da razmišljamo kako izbjeći nakupljanje zimskih kilograma, jer vjerujemo da će ona ipak pokazati svoje zube, što znači, manje fizičke aktivnosti i socijalizacije – više utješne hrane.
Stručnjaci preporučuju da prije nakupljanja masnih naslaga za hladno vrijeme napravite kratki detoks tretman koji će uključivati i do deset porcija voća i povrća dnevno, a svakodnevno bi trebalo da jedete cveklu iz nekoliko veoma prostih razloga. Saznajte zašto je cvekla toliko dobra za čišćenje organizma.

Cvekla doslovno tjera otrove iz organizma. Grupa fitonutrijenata pronađenih u cvekli zovu se betalaini i podstiču detoksikaciju jetre. Kad je vaša jetra sposobna da iščisti sve otrove i hemikalije iz organizma efektnije tada je vaše tijelo sposobnije da balansira proizvodnju hormona, holesterola i energije.

Cvekla je fantastična za trudnice. Cvekla obezbjeđuje nevjerovatnih 35 odsto dnevnih potreba vitamina B i folata koji sprječavaju urođene mane. Kada jedete cveklu trudite se da iskoristite cijelu biljku jer lišće cvekle podstiče kvalitetnu izgradnju krvi kod bebe i obezbjeđuje više energije za buduću mamu.

 Bogat izvor kalcijuma i vitamina K. Nikako ne bacajte lišće cvekle jer su bogati kalcijumom i vitaminom K koji pospješuju zdravlje i jačinu kostiju
CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS