ČISTI LICE POSLIJE 1 TRETMANA: Čudotvorna mješavina sode bikarbone i limuna za savršen ten!

Ovu masku stavljajte ne više od jednom nedeljno, jer je prilično agresivna

maska-za-lice-limun-foto-profimedija-1431337598-657829

Pored brojnih preparata koji su nam dostupni po parfimerijama i apotekama, a i raznih “recepata” okačenih na internetu, umijemo da potpuno dignemo ruke od bilo kakvog tretmana, jer, prosto, ne znamo šta da odaberemo.
Manite se mazalica punih kojekakvih dodataka, nego sami napravite čudotvornu mješavinu sode bikarbone i limuna za ten o kojem sanjate.
Sve što je potrebno je:
– Pola limuna (iscedite ga tako da ne ostane ljuskica, već da dobijete čist limunov sok)
– Kašičica sode bikarbone
Cijeli proces:
Umijte se mlakom vodom (ne mora nužno i sapunom)
Na mokro lice i mokrim prstima utrljajte sodu bikarbonu. Gledajte da je utrljate po cijelom licu, a naročito na kritične regije (gdje vam je koža osjetljivija, imate bubuljice ili crvenilo)
Pustite da soda odstoji na licu između 5 i 10 minuta dok ne osjetite blago zatezanje, posle isperite sodu mlakom vodom i obrišite lice peškirom.
U limun koji ste prethodno iscjedili umočite tufer ili komad vate, tako da lepo upije limunov sok. Tapkajte limunov sok po cijelom licu. U početku će malo peći, ali to je normalan proces i nemojte da se zabrinete. Pošto ste potrošili sav limunov sok, ostavite lice da upije i ne ispirajte.
Kada je lice upilo limun i peckanje minulo, pređite tuferom ili komadom vate preko lica, ali vatu prethodno natopite bebi uljem ili kremom koja odgovara vašoj koži.
Najbolje bi bilo da ovo radite naveče, kako bi koža “prespavala” i regenerisala se. Ako “proces” obavljate ujutru, poslije toga stavljate šminku i izlazite napolje gdje ima puno prljavštine, pa i neće biti baš puno efekta.
Ovu masku stavljajte ne više od jednom nedeljno, jer je prilično agresivna. Vidjećete kako vam sve one sitne tačke koje osjećate pod prstima na licu, a i druge nepravilnosti vremenom, polako, nestaju.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS