ČIM VIDIMO PACIJENTA, ZNAMO ŠTA MU JE: Doktori otkrili svoje male trikove!

ČIM VIDIMO PACIJENTA, ZNAMO ŠTA MU JE: Doktori otkrili svoje male trikove!

Ključni faktori koji su ogledalo našeg zdravlja su jezik, koža, krajnici, kosa i oči. Saznajte kako!

doktor muskarac pregled


Kada smo bolesni, naše zdravstveno stanje, u zavisnosti od toga koliko je ozbiljno, može da se odrazi i na naš izgled. Zbog toga su ljekari sposobno da na sam pogled donesu određene zaključke.
Naime, ključni faktori koji su ogledalo našeg zdravlja su jezik, koža, krajnici, kosa i oči. Pogledajte kako.
JEZIK
Njegova boja može da otkrije dosta toga o zdravlju neke osobe. Doktor Frank Lipmen kaže da ružičasta boja jezika znači da ste dobrog zdravlja, dok su ljubičasta nijansa, otok ili suv jezik znaci da postoji nekakav disbalans u organizmu.
KOŽA
Promjene na njoj mogu da ukažu čak i na srčane probleme. Doktor Dejvid Kec ističe da promjene u elastičnosti kože mogu da ukazuju na srčane probleme i probleme s jetrom, dok jezik i usta mogu da ukažu na nedostatak nutrijenata potrebnih organizmu.

lice koza

KRAJNICI
Doktor Majkl Brus smatra da ako su krajnici ili jezik uvećani, to može da bude znak da osoba ima apneju.
– Mogu da pogledam nečije grlo i da prepoznam da li ima apneju. Uvećani krajnici i veliki jezik su znak da osoba ima ovo zdravstveno stanje.
KOSA
Lekarima je dovoljan samo pogled na vašu kosu i imaće sve informacije o vašoj ishrani.
– Tanka, oštećena kosa koja nema sjaj, znak je da u vašem organizmu nije baš sve u najboljem redu. U većini slučajeva, riječ je o lošoj ishrani, odnosno takvu kosu imaju osobe koje su na strogoj dijeti, zbog čega ne unose dovoljno proteina ili vode. Ovakva kosa može biti upozoravajući signal za hormonske poremećaje, kao i za problem sa tiroidnom žlezdom – rekla je dr Hilda Hačerson.
OČI

promijeniti-boju-ociju

– Kada pogledam pacijenta u oči, mogu da prepoznam da li ima zdravstvenih problema sa jetrom. osim toga, ako bacim pogled na dlanove, znam da li jedu previše šargarepe ili unose mnogo beta-karotena. Tada dlanovi, ali ne i ostatak tijela, postaju žućkaste boje. Bljedilo na licu mi govori o lošem opštem zdravlju, a opuštena koža lica ukazuje na dehidrataciju – kaže dermatolog dr Nil Šulc.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!