Čaj od korijena maslačka: Evo zašto čuveni doktor Oz savjetuje da se obavezno koristi ovaj čaj!

Čaj od korijena maslačka: Evo zašto čuveni doktor Oz savjetuje da se obavezno koristi ovaj čaj!

maslacak-caj

Ljekovita svojstva korena žutih cvjetića su poznata od davnina. Čak i čuveni doktor Oz savjetuje da se čaj od korijena maslačka koristi kao obavezan sastojak 48-časovne detoksikacije, kako bi vaša jetra tokom noći lakše izbacila toksine iz organizma.
Naučna istraživanja su pokazala da ovaj napitak ima diuretički efekat i može pomoći jetri u procesu eliminisanja toksina iz organizma.
Najnovija naučna istraživanja su čak pokazala da čaj od korijena maslačka može smanjiti broj kancerogenih ćelija, pri čemu zdrave ćelije ostaju netaknute.
U indijanskoj narodnoj medicini, čaj od korena maslačka se koristio za ublažavanje problema s bubrezima, nadutosti, kožnih oboljenja i gorušice. Kinezi su ovaj napitak koristili za liječenje brojnih stomačnih problema, kao i kod upale slijepog crijeva, a porodilje su ga pile za povećanje laktacije ili u slučajevima upale mliječnih kanala.
Evo jednog načina pripreme ovog lekovitog čaja – oko 60 grama usitnjenog korena maslačka stavite u litar proključale vode i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Čaj procijedite i pijte po potrebi.
Pre upotrebe prirodnih lijekova obavezno konsultujte svog ljekara.

Čaj od korijena maslačka možete pronaći u ponudi Organic Land-a.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!