Brzo eliminisanje modrica

Brzo eliminisanje modrica

podljev-na-oku
Većina modrica posljedica su blažih udaraca ili padova i nastanu nakon nekoliko dana. Mogu biti bolne, posebno ako se mjesto na kojem se nalaze pritisne ili udari. Možete spriječiti nastajanje modrice, ili je barem ublažiti, ako izvedete mjere samopomoći što što je prije moguće nakon ozljede.
Modrica je dio kože promijenjene boje koji obično nastaje nakon što udarac ošteti kapilare. U početku je zbog krvi koja teče iz kapilara crne i modre boje. Zatim, kako se krv razlaže poprima žutu, zelenu ili ljubičastu boju.
Stavite hladan oblog što je prije moguće nakon ozljede. Namočite krpu u ledenu vodu i držite je na ozlijeđenom mjestu deset minuta ili uzmite paket zamrznutog graška, omotajte ga peškirom i držite na isti način. Uzmite jednu ili dvije pilule homeopatskog lijeka Arnice 30c što prije je moguće kako bi se ublažilo nastajanje modrica. Ponavljajte dozu svakih 15 do 60 minuta, ovisno o težini ozljede i nastavite s nekoliko doza. Osim toga nanesite biljnu mast ili kremu od arnike ako koža nije napukla.
Niz ljekovitih biljaka može ublažiti modricu.
Ako koža nije napukla ili ogrebana, napravite oblog od gaveza – namočite gazu u čaj od gaveza i držite na ozlijeđenommjestu jedan sat. Čaj pripravite tako što ćete s pola litre kipuće vode preliti 30 g osušenih ili 60 g svježih listova. Neka se namače 10 minuta, a onda procijedite. Čaj nemojte piti.
Melem od kupusovog lista također dobro djeluje. Uzmite najzelenije listove kupusa i odrežite žile. Zagrijte listove u vrućoj vodi pa ih procijedite i izravnajte valjkom za tijesto. Stavite na modricu nekoliko listova, te ih učvrstite zavojem ili ljepljivom vrpcom. Svakih nekoliko sati mijenjajte melem.
Mast od nevena i destilirana otopina vještičje lijeske tradicionalni su lijekovi za modrice jer zaustavljaju potkožno krvarenje.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!