Brusnica kao lijek

Brusnica kao lijek

brusnice10-718x446
Svi oni koji su iskusili infekciju urinarnog sistema, znaju koliko neugodna ona može biti. Ona je nažalost česti problem i iako su joj u pravilu sklonije žene, može pogoditi i mušku populaciju. Ono što se savjetuje odmah kada osjetite peckanje u predjelu mokraćne bešike je – ljekovita brusnica.
Odlučili smo se malo pozabaviti pitanjem što to u soku od brusnica ima da pomaže održavanju zdravlja mokraćnog sistema.
Ljekovitost brusnice za mokraćne puteve
Brusnice sadrže važne spojeve naziva proantocijanidini koji su vjerojatno odgovorni za čudesno djelovanje brusnica na infekcije mokraćnog sistema. Brusnica zbog tog spoja pomaže sprječavanju zadržavanja bakterija u urinu.
Najveća prednost je što i brojna istraživanja pokazuju da brusnice nedvojbeno mogu spriječiti urinarne infekcije. Kod žena koje su redovno pile sok od brusnica tokom jedne cijele godine zabilježen je statistički značajan pad rizika od nastanka infekcije za 20 posto.
Osim samog soka od brusnica, pomaže i uzimanje tableta s ekstraktom brusnica ili nezaslađeni sok od brusnica. Najbolje bi bilo uzimati 3 čaše soka od brusnice dnevno. Okus soka koji je nezaslađen, a za optimalne rezultate bi bilo bolje da je nezaslađen, je prilično gorak pa ako baš ne možete uzimati tri čaše dnevno možete pokušati i s nešto manjim dozama.
Ono što je još jedna prednost brusnice je što ima najveći kapacitet za uklanjanje slobodnih radikala od drugog voća. Razlog što je tome tako je zato što u brusnicama postoje spojevi koji uništavaju razne stanice težih oboljenja, poput leukemije.
Pri kupovini soka od brusnice pazite da ne kupite neki koji je prepun šećera s obzirom na to da ih je većina upravo zbog toga manje ljekovita. Radije izaberite neki iz biljnih drogerija i provjerite na etiketi da ima više od 10 posto udjela soka kako biste bili sigurni da će vaša brusnica ispuniti svoju svrhu i osigurati vas od mokraćnih tegoba.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!